Algehele storing @ forum.wo2.nl & mx1 wo2

Opmerkingen en suggesties voor het forum kunnen hier besproken worden. Ook staan hier mededelingen, waaronder de forumregels.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Proos
Technisch beheerder
Technisch beheerder
Berichten: 8131
Lid geworden op: 28 jan 2002, 17:25
Gegeven: 14 keer
Ontvangen: 35 keer
Contacteer:

Algehele storing @ forum.wo2.nl & mx1 wo2

Bericht door Proos »

De server waarop het WOII-Forum gehost wordt had deze avond te kampen met "packetloss". Al vanaf de 250kbps (vooralsnog downstream) liep de packetloss al snel op tot 60%. Dit zorgde voor een beduidende lagere bandbreedte en met alle vertragingen en storingen op de site tot gevolg. De uploadcapaciteit bleef steken op ongeveer een halve mbit.

Allereerst is alle software nagekeken en de server herstart, waardoor het forum ook even helemaal niet bereikbaar is geweest. Echter, het mocht niet baten.

Uiteindelijk bleek het probleem bij de netwerkkaart te liggen en deze is per direct vervangen. Gelukkig was een dergelijke kaart op voorraad en inmiddels lijkt de verbinding dan ook weer hersteld en moet de storing voorbij zijn. Mocht u nog onregelmatigheden in de verbinding detecteren, dan horen wij dat graag!

Excuses voor de overlast.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Plaats reactie