Aanlevermethode [indien mogelijk]

Musea, monumenten en evenementen met betrekking tot WOII
Gebruikersavatar
Proos
Technisch beheerder
Technisch beheerder
Berichten: 8131
Lid geworden op: 28 jan 2002, 17:25
Gegeven: 14 keer
Ontvangen: 35 keer
Contacteer:

Aanlevermethode [indien mogelijk]

Bericht door Proos »

Dag schrijvers,

Sinds vandaag maken we gebruik van een database om de begrippen en artikelen af te beelden op de site. Dat maakt het beheer een stuk eenvoudiger en nu hoeven we dus niet voor elk dingetje een een html bestand te plaatsen. Wijzigingen in de layout hebben dan in één keer betrekking op alle artikelen en begrippen en hoeven niet alle bestanden aangepast te worden.

Welnu, om het voor de "beheerders" zo eenvoudig mogelijk te maken, zou ik jullie willen vragen om de tekst op een speciale manier aan te leveren.

Bij voorkeur sturen jullie de uiteindelijke versie in een .TXT bestand.

Dat heeft te maken met het belang van doorlopende tekst. Zorg ervoor dat je geen enters of tabs geeft, maar gewoon doortypt tot de eerstvolgende alinea. Geef dan pas een enter en toets <br><br> voor een lege regel.

Een voorbeeld.
Dit is de 1ste alinea. bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
<br><br>
En dit is de tweede. bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
<br><br>
<b>hoofdstuk 2</b>
<br><br>
En dit de derde. bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
Zoals je ziet kun je ook <b> gebruiken voor bold bij hoofdstukken. (vergeet deze ook niet te sluiten met </b>)

Wanneer je een plaatje wilt neerzetten dan kun je dat heel handig doen door de volgende code te gebruiken:

Code: Selecteer alles

<a href="begrip/get.php?i=plaatje.jpg" onclick="NewWindow(this.href,'name','278','429','no');return false;"><img border="0" src="begrip/plaatje_.jpg" align="left"></a>
in plaats van "plaatje" vul je de bestandsnaam in van het plaatje dat je weer wilt laten geven. Bij de img-src staat een _ achter het plaatje, dat komt omdat dat een thumbnail wordt, die ik zelf aanmaak. Je hoeft dus alleen het origineel aan te leveren.

Er staan in het voorbeeld nog twee waardes: 278 en 429
De eerste is de x en de ander de y van het plaatje in pixels. Vul dus de breedte en hoogte in van je plaatje en tel bij X 1 pixel bij en bij Y 16 pixels. Als het plaatje dus 100 pixels breed en 300 pixels hoog is, wordt 't dus 101 en 316.

Het spreekt voor zich dat je "begrip" in "artikel" moet veranderen indien het een artikel betreft.

Helaas kun je geen tabellen gebruiken, dat laat op een of andere manier het systeem niet toe (krijgen we foutmeldingen door).

Als je dit bovenstaande *kunt* dan zou je ons er heel erg mee van dienst zijn om 't zodanig aan te leveren. Lukt 't niet, dan moeten wij dat dus doen en duurt 't waarschijnlijk ietwat langer voor je artikel of begrip op het internet verschijnt. Tis een verzoekje, gaat 't niet, dan gaat 't niet.

Ik hoop dat mijn uitleg een beetje te volgen is....

Groetjes,
Proos
Laatst gewijzigd door Proos op 14 jan 2004, 02:43, 1 keer totaal gewijzigd.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Gebruikersavatar
Lord_Vetinari
Lid
Berichten: 561
Lid geworden op: 20 sep 2003, 22:18
Locatie: Oss

Bericht door Lord_Vetinari »

Jezus Proos. Ik bouw websites en zelfs ik vind dit amper te begrijpen...
Hij, die niet leert van de geschiedenis, is gedoemd deze te herhalen... / Si non confectus non reficiat / Fighting for peace is like making love for virginity
Gebruikersavatar
Proos
Technisch beheerder
Technisch beheerder
Berichten: 8131
Lid geworden op: 28 jan 2002, 17:25
Gegeven: 14 keer
Ontvangen: 35 keer
Contacteer:

Bericht door Proos »

Lord_Vetinari schreef:Jezus Proos. Ik bouw websites en zelfs ik vind dit amper te begrijpen...
Afbeelding

Ehm, maar... wat is er dan niet geheel duidelijk? (dan leg ik dat wat duidelijker uit)
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Ernst-H
Lid
Berichten: 606
Lid geworden op: 02 jan 2004, 12:59

Bericht door Ernst-H »

Zelf snap ik het minste van het hele verhaal over plaatjes.

Ik neem aan dat het hier gaat om plaatjes die op de server van WO2.nl staan waarvan een thumbnail in de tekst komt. Hierop kan je dan klikken waardoor de afbeelding zich opent in het nieuwe venster??

maar moet dat zo "moeilijk":
Wanneer je een plaatje wilt neerzetten dan kun je dat heel handig doen door de volgende code te gebruiken:
Code:
<a href="begrip/get.php?i=plaatje.jpg" onclick="NewWindow(this.href,'name','278','429','no');return false;"><img border="0" src="begrip/plaatje_.jpg" align="left"></a>
De rest (alinea, enter, lege regel) is mijns inziens wel duidelijk.

Tip: als je een artikel typed in Notepad (of een ander .TXT editor) zorg dat je onder tabbladje {EDIT} een vinkje zet voor {WORDWRAP}.
Hierdoor hoef je niet handmatig de enters te geven voor dat een alinea af is (snappez vous :? )
Gezocht: Militaire objecten, documenten, foto's uit en over de stad Kampen (Overijssel) en de kleinere kernen.
-- Kampen -- IJsselmuiden -- Grafhorst -- Wilsum -- 's Heerenbroek -- Zalk & Veecaten -- Kamperveen --
Gebruikersavatar
Lord_Vetinari
Lid
Berichten: 561
Lid geworden op: 20 sep 2003, 22:18
Locatie: Oss

Bericht door Lord_Vetinari »

Proos schreef:
Lord_Vetinari schreef:Jezus Proos. Ik bouw websites en zelfs ik vind dit amper te begrijpen...
Afbeelding

Ehm, maar... wat is er dan niet geheel duidelijk? (dan leg ik dat wat duidelijker uit)
Wanneer je een plaatje wilt neerzetten dan kun je dat heel handig doen door de volgende code te gebruiken:

Code:
<a href="begrip/get.php?i=plaatje.jpg" onclick="NewWindow(this.href,'name','278','429','no');return false;"><img border="0" src="begrip/plaatje_.jpg" align="left"></a>


in plaats van "plaatje" vul je de bestandsnaam in van het plaatje dat je weer wilt laten geven. Bij de img-src staat een _ achter het plaatje, dat komt omdat dat een thumbnail wordt, die ik zelf aanmaak. Je hoeft dus alleen het origineel aan te leveren.

Er staan in het voorbeeld nog twee waardes: 278 en 429
De eerste is de x en de ander de y van het plaatje in pixels. Vul dus de breedte en hoogte in van je plaatje en tel bij X 1 pixel bij en bij Y 16 pixels. Als het plaatje dus 100 pixels breed en 300 pixels hoog is, wordt 't dus 101 en 316.
Dat dus. Onder andere :P
Hij, die niet leert van de geschiedenis, is gedoemd deze te herhalen... / Si non confectus non reficiat / Fighting for peace is like making love for virginity
Gebruikersavatar
Proos
Technisch beheerder
Technisch beheerder
Berichten: 8131
Lid geworden op: 28 jan 2002, 17:25
Gegeven: 14 keer
Ontvangen: 35 keer
Contacteer:

Bericht door Proos »

Ah, maarja, je hoeft alleen de waarde "plaatje" twee keer te wijzigen in het voorbeeld en de x en y-waarden. En als 't een klein plaatje is hebben we aan alleen de img-tag voldoende. Voor de rest dus knippen/plakken

Maar zoals ik al zei is 't geen verplichting, maar een wens.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Bbfreak
Lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 23 dec 2003, 23:05
Locatie: Veenendaal

Bericht door Bbfreak »

Misschien is het slim om alleen de titel in de DB te zetten en hoe het HTML bestand heet. De schrijvers leveren een HTML document met opmaak. CSS die jij levert. In de begrippenlist zet je de titel en met de db zoek je op hoe het bestand heet en je kunt de href vullen. Of is dit niet helemaal duidelijk? Mail dan maar ff :D
Gebruikersavatar
Proos
Technisch beheerder
Technisch beheerder
Berichten: 8131
Lid geworden op: 28 jan 2002, 17:25
Gegeven: 14 keer
Ontvangen: 35 keer
Contacteer:

Bericht door Proos »

Bbfreak schreef:Of is dit niet helemaal duidelijk?
Nee, nie helemaal.

Zoals jij 't omschrijft - zoals ik 't lees - heb ik dan alsnog een hoop html bestanden en moet je dus bij een opmaak wijziging al die verschillende dingen wijzigen.

Het is nu zo:
Ik heb een php file met de opmaak, een table van 640pixels breed, met lettertype, kleur, etc.

In de database zit de titel en de tekst. De titel zet ie neer bij:
"wereldoorlog > begrippenlijst > titel" bovenaan, en eronder de tekst. Als ik de kleur wil veranderen, of binnenkort een "terug" knop toevoeg, gaat dat heel simpel door één bestandje te wijzigen.

Voor de rest doet het script niet veel, want ik ben geen held met php en databases.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Bbfreak
Lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 23 dec 2003, 23:05
Locatie: Veenendaal

Schrijvers

Bericht door Bbfreak »

Ik heb er nog eens over nagedacht en volgens mij is mijn idee niet zo slim. Kost teveel bandbreedte.
Dat je alle dingen moet wijzigen voor de layout is niet waar want je hoeft 1 CSS te veranderen en klaar.
Maar jou is idee is toch beter. Alleen het kost jou veel tijd om in te passen. Je zou ook een php pagina kunnen maken waar de schrijvers hun verhaal kunnen kopieren en plakken. Inclusief HTML maar dan moet je dus oppassen met de beveiliging. Scripts enzo.
Dan kun je het met dat script in de DB zetten. Hoef jij niks te doen.
Gebruikersavatar
Proos
Technisch beheerder
Technisch beheerder
Berichten: 8131
Lid geworden op: 28 jan 2002, 17:25
Gegeven: 14 keer
Ontvangen: 35 keer
Contacteer:

Bericht door Proos »

Op een of andere manier pakt de database wel html, maar kan ie niet tegen tables. Heel gek. Als ik een table invoeg krijg ik een error en is het werk weg.

Vandaar dat ik het zoveel mogelijk als platte tekst invoer en alleen <br>, <img>, <b>, <i>, <u> en <a href> gebruik.

Inderdaad is 't wel meer werk, maar vandaar ook dat ik hier een oproepje heb geplaatst :)
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Bbfreak
Lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 23 dec 2003, 23:05
Locatie: Veenendaal

Schrijvers

Bericht door Bbfreak »

Dat zit waarschijnlijk in PHPMyAdmin als je dat gebruikt. Anders laat die dat natuurlijk zien en dat mag niet. Ik denk toch dat het laatste altijd via jou moet omdat het anders gewoon niet te controleren valt. Best wel jammer eigenlijk.
Gebruikersavatar
Proos
Technisch beheerder
Technisch beheerder
Berichten: 8131
Lid geworden op: 28 jan 2002, 17:25
Gegeven: 14 keer
Ontvangen: 35 keer
Contacteer:

Bericht door Proos »

Warning: printf(): too few arguments in omhoogladen.php on line 316

Is de error, maar ik krijg 'm nu ook bij het artikel van Peter. Misschien teveel tekst?
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Gebruikersavatar
Proos
Technisch beheerder
Technisch beheerder
Berichten: 8131
Lid geworden op: 28 jan 2002, 17:25
Gegeven: 14 keer
Ontvangen: 35 keer
Contacteer:

Bericht door Proos »

Proos schreef:Warning: printf(): too few arguments in omhoogladen.php on line 316

Is de error, maar ik krijg 'm nu ook bij het artikel van Peter. Misschien teveel tekst?
Nee, niet teveel tekst.... misschien een vreemd teken ofzo... damn

Wat lastig !
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Gebruikersavatar
Proos
Technisch beheerder
Technisch beheerder
Berichten: 8131
Lid geworden op: 28 jan 2002, 17:25
Gegeven: 14 keer
Ontvangen: 35 keer
Contacteer:

Bericht door Proos »

Ik ben erachter !!!

Het komt door het % teken, dat lust ie blijkbaar niet.

Volgens mij zat dat ook in de table-constructie.

Gelieve dus geen % tekens te gebruiken :D
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Bbfreak
Lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 23 dec 2003, 23:05
Locatie: Veenendaal

INvoer

Bericht door Bbfreak »

Dit heeft iemand waarschijnlijk gebruikt om de grootte of de breedte van de tabel een dynamische grootte te geven. Dit is handig bij resoluties. Kijk goed wat het resultaat is dus anders krijg je troubles daarmee. Er moet toch wel een betere manier zijn? Ik ben hard aan het denken iig.
Gesloten