Eifelgebergte, Duitsland

Musea, monumenten en evenementen met betrekking tot WOII
Plaats reactie
Gebruikersavatar
thrill me
Lid
Berichten: 329
Lid geworden op: 08 jan 2004, 21:00
Locatie: Zuidoost-Vlaanderen BELGIË
Contacteer:

Eifelgebergte, Duitsland

Bericht door thrill me »

Hallo! Gisteren terug gekeerd van een 4 daagjes Duitsland, eens uitblazen in het rustige Eifelgebergte. Zoals altijd post ik hier wat foto's van de WO2 gerelateerde zaken die ik op m'n weg tegenkwam..

Greetz,
Tim a.k.a. Thrill Me :wink:

Ehrenfriedhof Hürtgen nabij Vossenack..
Hier liggen 3001 gevallen Duitse soldaten uit de nabij gelegen bossen van Hürtgenwald, waaronder ook 17 Russische soldaten en 1 Belg.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Abtei Mariawald, gesticht omstreeks 1479. Tijdens de 1e WO worden de 33 paters in verplichte Kriegsdienst opgenomen. 3 van hen overleven deze oorlog niet.. Bij de 2e WO wordt het klooster opnieuw ingenomen door het nationaalsocialistisch gedachtengoed, ditmaal worden RAD-arbeiders ingekwartierd in de gebouwen. De broeders worden verdreven uit de kloostergebouwen en worden ingezet als landarbeider in de omliggende velden. Wanneer het front in de herfst van 1944 de Duitse grens nadert wordt het klooster ingericht als Feldlazaret voor gewonde soldaten. In februari 1945 wordt het Feldlazaret opgegeven omwille van de te dichte frontlinie. Gedurende het Ardennenoffensief worden enkele gebouwen vernield. 414 Duitse slachtoffers rusten op het kerkhof nabij het klooster.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

De verlaten kazernes van Kamp Vogelsang. Opgericht als 'NS Ordensburg Vogelsang' in 1934, in 1936 en 1937 bezoekt de Führer het kamp. Op 16 december 1944 verlaten Duitse troepen de Burcht om aan het Ardennenoffensief deel te nemen; transportvliegtuigen vertrekken vanaf Walberhof ter ondersteuning van de Duitse troepen in het kader van het Von Rundstedt-offensief. Na de oorlog staan de kazernes een jaar leeg alvorens ingenomen te worden door de Britse troepen die het gebruiken als oefenterrein. In 1950 overname door de Belgische troepen. Naast Belgen oefenen vanaf 1956 ook Amerikaanse, Britse, Canadese, Duitse, Franse, Luxemburgse en Nederlandse troepen in NAVO-verband in Vogelsang. In 2005 wordt het kamp opgegeven en maakt het vandaag de dag deel uit van het NationalPark Eifel.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Herdenkingsmonument voor de gevallen soldaten uit Blankenheim, zowel uit de 1e WO, 2e WO alsook 1 slachtoffer uit de Spaanse burgeroorlog in 1937.
Afbeelding

Bad Münstereifel
Afbeelding

Monschau
Afbeelding
Afbeelding
Thrill Me!!!
{Avatar : Melder, Funker, Störungssucher}
johan willaert
Lid
Berichten: 5568
Lid geworden op: 04 aug 2004, 12:37
Locatie: België
Gegeven: 4 keer
Ontvangen: 2 keer
Contacteer:

Bericht door johan willaert »

Aaaaah.... Kamp Vogelsang.....

Dat roept nu eens mooie herinneringen op, se.....

Thanks,

Johan
29th Let's Go!!!!!
Gebruikersavatar
BBB
Lid
Berichten: 1019
Lid geworden op: 16 jul 2005, 00:18
Locatie: Vlaanderen

Bericht door BBB »

vlug m'n pa eens gecontacteerd, die was daar in 1955 drie maal op kamp of maneuvers ofzo, wat hij zich er meest van herinnerd is koude en warmte, "precies gelijk een woestijn"
Am Ende steht der Sieg
Voorheen bekend als 'bollebekboerke' op dit forum
Plaats reactie