Lezing “Operatie Amherst, Franse Para’s vochten in Drenthe''

Musea, monumenten en evenementen met betrekking tot WOII
Plaats reactie
Gebruikersavatar
JimK
Lid
Berichten: 2214
Lid geworden op: 25 okt 2005, 16:34
Locatie: ergens in nederland
Contacteer:

Lezing “Operatie Amherst, Franse Para’s vochten in Drenthe''

Bericht door JimK »

Afbeelding
Geachte heer/mevrouw,

Het bestuur nodigt u graag uit voor onze lezing op dinsdag 18 november 2008.

Locatie partycentrum Langeler Spalstraat 5 Hengelo Gld. ( naast de grote kerk)
0575-461212, Zaal open 19.30 uur en aanvang 20.00 uur.

We hebben Luitenant Kolonel b.d. Jaap Jansen uit Assen bereid gevonden om deze avond voor ons te verzorgen.

“Operatie Amherst, Franse Para’s vochten in Drenthe, april 1945”

Hij zal ons die avond meenemen naar april 1945 toen er in Drenthe en een stukje zuidoost Friesland ruim 700 Franse Para’s zijn geland. Tussen 7 en 13 april 1945 was dit gebied het strijdtoneel van vaak bloedige gevechten, net voor het doorstoten van de Canadezen en Polen.

De heer Jansen heeft het Franstalige boek van de oud-parachutist Roger Flamand die destijds deelnam aan de operatie in het Nederlands vertaald. De belangstelling voor deze nagenoeg onbekende operatie, die altijd onderbelicht is gebleven, is sinds het verschijnen van de Nederlandse versie enorm toegenomen. De heer Jansen heeft sinds 2002 al bijna 80 lezingen gegeven over deze bijzondere militaire operatie.

Tijdens de twee uur durende lezing worden er oorlogsfoto’s en sheets getoond en zal er ook een film worden gedraaid die door RTV Drenthe is gemaakt. Deze professionele film over de Drentse verzetsstrijders en hun contacten met de Franse para’s duurt ca. 25 minuten.

Een bijzonder interessant onderwerp waarvan u na afloop van de lezing ook nog het boek kunt kopen. De heer Jansen biedt het boek “Operatie Amherst, Franse Para’s vochten in Drenthe, april 1945” aan voor ¤ 23.50 en dat is onder de winkelprijs.

Donateurs van het Achterhoeks Museum 1940-1945 hebben gratis toegang op vertoon van hun donateurskaart. Introducés zijn welkom en betalen ¤ 2.50 per persoon. We zien u graag op dinsdag 18 november in Hengelo Gld.

Afbeelding
Plaats reactie