Pocket Tour 2012

Musea, monumenten en evenementen met betrekking tot WOII
Plaats reactie
Pockettour
Lid
Berichten: 15
Lid geworden op: 02 mar 2012, 11:23

Pocket Tour 2012

Bericht door Pockettour »

GRONINGEN - Op zaterdag 5 mei 2012 wordt er voor de vierde keer een rit gereden door de provincie Groningen door de vereniging ‘Keep Them Rolling’. Deze rit wordt aangeduid als de ‘Pocket Tour’. Met de benaming ‘Pocket’ duidden de geallieerden destijds de bevrijding van Noord- Groningen aan. Het is een route van ruim zestig kilometer waarbij verschillende plaatsen worden aangedaan. In samenwerking met de ‘Club van vijf uit ten Boer’ en stichting bevrijdingsfestival wordt deze tocht georganiseerd.

Onderweg zal in verschillende plaatsen worden gestopt en kan het publiek de voertuigen bewonderen. Naast allerlei zeldzame legervoertuigen doen ook historische legermotoren mee zoals: BSA, Harley Davidson, Matchless.
Er doen ongeveer 60 voertuigen mee. Het startpunt is bij de Tiggelhal in Ten Boer. Hier verzamelen de leden zich om ongeveer 9.00 uur. Om 09.15 uur zet de colonne zich in beweging. Daarna rijdt men via Slochteren (09:55) richting Hoogezand-Sappemeer, waar de stoet om 10.45 rijdt. Rond 12.20 12.45 uur zal het bevrijdingsfestival in de stad Groningen bezocht worden, waar de stoet twee keer een rondje over de Drafbaan gaat rijden, om 15:15 uur arriveert de groep weer in ten Boer waar een rondje door het dorp wordt gereden. Voor de exacte routebeschrijving en de tijden kunt u terecht op http://www.pockettour.nl

De naam ‘Keep Them Rolling’ is ontleend aan de wenskreet van de geallieerden dat hun voertuigen toch vooral voorzien mochten blijven van brandstof tijdens hun opmars. Deze opmars resulteerde uiteindelijk in onze bevrijding in 1945.
Om de levende historie van de Tweede Wereldoorlog in ere te houden is het doel van deze vereniging geallieerde legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te restaureren en in stand te houden. Tijdens landelijke evenementen, zoals veteranendagen en herdenkingen, worden de voertuigen van stal gehaald en rijden deze mee in optochten. De Stichting Evenementen Begeleiding zal de stoet begeleiden.
Plaats reactie