Expo WO2 Maassluis in mei

Musea, monumenten en evenementen met betrekking tot WOII
Plaats reactie
Gebruikersavatar
The Viking
Lid
Berichten: 53
Lid geworden op: 21 apr 2011, 16:00
Locatie: Maassluis
Contacteer:

Expo WO2 Maassluis in mei

Bericht door The Viking »

+++ P E R S B E R I C H T +++

Douanehuisje: Wat gebeurde er in Maassluis in de Tweede Wereldoorlog?
WW2_MS_Hoogstraat compo LR.jpg
Maassluizer Gertjan van de Velden doet al geruime tijd onderzoek naar Maassluis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij raadpleegde daarvoor vele bronnen en archieven en voerde gesprekken met ooggetuigen en (ervarings)deskundigen.

Zijn speurwerk bleef niet onopgemerkt. Begin 2011 werd hij benaderd door het OorlogsVerzetsMuseum in Rotterdam met het verzoek mee te werken aan een kroniek van de regio Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de Velden reageerde positief op het verzoek en zette daartoe alle belangrijke gebeurtenissen in Maassluis op een tijdslijn. Jac Baart van het OorlogsVerzetsMuseum en auteur van Rotterdam Oorlogshaven gaat het materiaal van Gertjan meenemen in de genoemde kroniek.

Toen bedacht Van de Velden zich dat het interessant zou kunnen zijn de resultaten van zijn onderzoekingen te delen met de bewoners van Maassluis. Met behulp van Twitter en Facebook liet hij regelmatig volgers en vrienden weten wat er zoal in Maassluis was gebeurd op bepaalde data in de Tweede Wereldoorlog. Hij moest voor Twitter wel zijn teksten inkorten omdat bij dit medium een maximum van 140 tekens geldt.

Hij begon met deze publicaties op 10 mei 2011; de laatste #WO2MS Tweet plaatst hij op 13 mei 2012. Dat slot valt samen met zijn expositie in het Douanehuisje. Op alle zaterdagen en zondagen in mei kunnen mensen komen kijken naar de tijdslijn van Maassluis 1940-1945. Op beeldende wijze zal een groot aantal data met de daarbij horende gebeurtenissen worden getoond op zes (gesponsorde) banieren.

In een vitrine exposeert Gertjan diverse voorwerpen uit de bezettingsjaren. Voorts komen er foto’s en schilderingen van oorlogssituaties te hangen.

Al met al een goede gelegenheid om Maassluis in de Tweede Wereldoorlog te leren kennen of de herinneringen daaraan weer naar boven te halen.

Het Douanehuisje is in mei op alle zaterdagen en zondagen open van 14:00 tot 17:00 uur.

Gertjan van de Velden is op Twitter te volgens via: @VikingFields en de website is hier te vinden > http://wo2maassluis.tumblr.com/

+++ E I N D E P E R S B E R I C H T +++

Dit persbericht staat de komende weken in de diverse media.
Meer weten over Maassluis gedurende de bezetting? Kijk dan eens op: http://wo2maassluis.tumblr.com
Gebruikersavatar
The Viking
Lid
Berichten: 53
Lid geworden op: 21 apr 2011, 16:00
Locatie: Maassluis
Contacteer:

Re: Expo WO2 Maassluis in mei

Bericht door The Viking »

Nog maar een keer onder de aandacht brengen. Zaterdag 5 mei eerste dag open!
Meer weten over Maassluis gedurende de bezetting? Kijk dan eens op: http://wo2maassluis.tumblr.com
Plaats reactie