Tentoonstelling M.95 Hembruggeweer 18 september

Musea, monumenten en evenementen met betrekking tot WOII
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Erik
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5187
Lid geworden op: 20 aug 2004, 21:52
Locatie: Veluwe
Gegeven: 7 keer
Ontvangen: 51 keer

Tentoonstelling M.95 Hembruggeweer 18 september

Bericht door Erik »

Op zondag 18 september zal een lid van onze vereniging (VHM) een tentoonstelling inrichten met als thema "het geweer M.95 Hembrug en de patroon 6,5 x 53,5R". Betrokken lid is de grootste wapenverzamelaar van Nederland.
Zo zullen ondermeer tentoon gesteld worden de karabijn (schaal 1:2) die kon. Wilhelmina ooit cadeau kreeg, maar ook een fraaije replica van het onbekende loopgravengeweer. Daarnaast veel attributen zoals munitietassen, gereedschappen, munitiesoorten en verpakkingen e.d.
Het wordt de grootste tentoonstelling rond dit onderwerp die tot nu toe in Nederland te zien is geweest en vanwege de moeilijk verkrijgbare stukken uit het NMM ziet het er niet naar uit dat deze tentoonstelling herhaald zal worden op korte termijn. Volgens jaar is het thema "Mitrailleurs voor de oorlog in Nederland".

De tentoonstelling vindt plaats in het Nederlands Vestingmuseum te Naarden, Westwalstraat 6. Gratis parkeren op 1 van de nabijgelegen bastions. Voor niet-leden van de VHM geldt de normale entreeprijs.
Open vanaf een uur of 11, zo uit mijn hoofd.
BSM Williams in <it ain't half hot, mon>:
"Oh dear. How sad. Never mind."
Joost001
Lid
Berichten: 72
Lid geworden op: 11 feb 2008, 22:10
Locatie: midden-Nederland

Re: Tentoonstelling M.95 Hembruggeweer 18 september

Bericht door Joost001 »

Was erg interessant!
Plaats reactie