TracesOfWar.nl presenteert gratis mobiele app

Musea, monumenten en evenementen met betrekking tot WOII
Plaats reactie
LennardTOW
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 sep 2022, 10:00
Gegeven: 4 keer
Ontvangen: 3 keer

TracesOfWar.nl presenteert gratis mobiele app

Bericht door LennardTOW »

9909220709135120.png
Gaat u deze zomer op pad om locaties te bezoeken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog of aan een andere oorlog? Dan hebben we iets heel nuttigs voor u. We hebben namelijk een app laten ontwikkelen waarmee u op uw smartphone of tablet in een handomdraai kunt zien welke bezienswaardigheden zich bevinden op de plaatsen die u bezoekt. TracesOfWar.nl voor onderweg.

Al vele jaren werd ons gevraagd: is er een app met daarop de locaties van alle bezienswaardigheden op jullie website? Eindelijk kunnen we dit bevestigend beantwoorden. De TracesOfWar-app is er voor gebruikers van zowel Android- als iOS-apparaten en is gratis te downladen.

Samenwerking met TU Delft
Opdrachtgever voor de realisatie van deze app is Stichting Informatie Wereldoorlog Twee (STIWOT), de beheersorganisatie van TracesOfWar. “De app is ontwikkeld in samenwerking met de opleiding Computer Science and Engineering van de TU Delft”, aldus STIWOT-voorzitter Lennard Bolijn. “Wij zijn zeer content met het resultaat dat de vijf studenten in korte tijd hebben bereikt.”

Over de motivatie om deze app samen te stellen verklaart Lennard: “TracesOfWar heeft de ambitie om een leidend internationaal platform op het gebied van oorlogsgeschiedenis te zijn. Met deze nieuwe mobiele app voldoen we aan de grote vraag van onze gebruikers om onze informatie eenvoudig toegankelijk te maken, zowel voor thuis als op reis.”

Mogelijkheden en downloaden
Welke mogelijkheden heeft de TracesOfWar-app? U kunt bijvoorbeeld op plaatsnaam zoeken naar bezienswaardigheden, maar ook kunt u op elke locatie ter wereld direct zien wat er in de buurt te zien of te bezoeken is. Bezienswaardigheden kunt u toevoegen aan uw favorieten, zodat de informatie snel toegankelijk is. Net als op onze website zijn bezienswaardigheden ingedeeld per type, zoals musea en monumenten. Elk type heeft een eigen herkenbaar icoontje op de kaart. We streven ernaar om bij elke bezienswaardigheid relevante foto’s en informatie aan te bieden.

Hebt u zin gekregen om met deze app op ontdekkingsreis te gaan naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app dan direct gratis in Google Play of in de Apple App Store. We wensen u een goede reis en horen graag uw ervaringen met het gebruik van onze app.

---
Persoonlijke noot: als voorzitter van de Stichting Informatie Wereldoorlog Twee (STIWOT) ben ik erg trots op het project TracesOfWar, maar nog meer op de bijbehorende app die sinds kort live is. Ik nodig een ieder van harte uit om de app te downloaden en te proberen; alle feedback is welkom om de app nog beter te maken en het ontdekken van oorlogsbezienswaardigheden nog interessanter te maken. Dank!
utmi
Lid
Berichten: 804
Lid geworden op: 17 jan 2006, 15:01
Gegeven: 1 keer
Ontvangen: 18 keer

Re: TracesOfWar.nl presenteert gratis mobiele app

Bericht door utmi »

Leuke en nuttige app.
Net geïnstalleerd en ik vond al een monumentje in de buurt waar ik geen weet van had!
Their name liveth for evermore
Gebruikersavatar
Erik
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5187
Lid geworden op: 20 aug 2004, 21:52
Locatie: Veluwe
Gegeven: 7 keer
Ontvangen: 51 keer

Re: TracesOfWar.nl presenteert gratis mobiele app

Bericht door Erik »

He, handig! Dank voor de aankondiging!
BSM Williams in <it ain't half hot, mon>:
"Oh dear. How sad. Never mind."
Plaats reactie