Onthulling nieuw monument Queen's Own Rifles in Duitsland

Musea, monumenten en evenementen met betrekking tot WOII
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Nico Roelofs
Lid
Berichten: 4503
Lid geworden op: 05 sep 2004, 17:57
Locatie: Omg. Arnhem
Contacteer:

Onthulling nieuw monument Queen's Own Rifles in Duitsland

Bericht door Nico Roelofs »

Op 6 mei was er de onthulling van een nieuw monument voor de Canadezen van het Queen's Own Rifles regiment. Het monument dat te vinden is op een boerderij in het Duitse plaatsje Uedem. In de omgeving van deze boerderij zijn veel Queen's Own Rifles omgekomen. Ook is hier een Victoria Cross verdient. Ik weet helaas er nog niet het fijne van af wat hier heeft afgespeeld.

Heb geen foto's van de herdenking zelf want toen stonden we erewacht. Wij waren door de ere kolonel van het huidige regiment gevraagd om hier te komen staan. Wat zeker een hele grote eer is voor een re-enactment groep als je dat wordt gevraagd.

Hier is een veteraan van het Queen's Own Rifles Regiment, die ook op ons kamp verbleef, in gesprek met de Duitse burgermeester van het plaatsje Uedem.
Afbeelding

Hier het monument zelf. Iets later is er nog een kleinere plaat bij gehangen. Deze hadden ze in Canada laten maken en hebben ook gelijk opgehangen.
Afbeelding

Hier een aantal veteranen van het Queen's Own Rifles Regiment.
Afbeelding

Ook was er een filmploegje van de Canadese nationale televisie. Wij zijn dus binnenkort te zien op de Canadese televisie. :lol:
Afbeelding

Dit jaar was de eigenaar van de boerderij bezig met een gat te graven in zijn tuin toen hij stuite op een aantal Duitse mortier kisten. Deze kisten heeft hij er toen uitgehaald en het gat snel dicht gegooid uit angst dat hij granaten tegen zou komen. Maar daar heeft dus heel waarschijnlijk een Duitse mortier opstelling gestaan die op de Queen´s Own Rifles heeft gevuurd in de oorlog.
Afbeelding

Hoop dat ik binnenkort andere foto´s kan toevoegen van andere leden van onze groep.
Gebruikersavatar
Michiel M.
Lid
Berichten: 2466
Lid geworden op: 29 okt 2004, 17:01
Locatie: Beek en Donk
Contacteer:

Bericht door Michiel M. »

Bijzonder, lijkt me ook geweldig om voor zoiets gevraagt te worden :)
At the going down of the sun and in the morning,
We will remember them.
Gebruikersavatar
Nico Roelofs
Lid
Berichten: 4503
Lid geworden op: 05 sep 2004, 17:57
Locatie: Omg. Arnhem
Contacteer:

Bericht door Nico Roelofs »

101st Michiel schreef:Bijzonder, lijkt me ook geweldig om voor zoiets gevraagt te worden :)
Ja het is echt een grote eer om daar als re-enactment groep bij te mogen zijn. We waren uitgenodigd door de ere kolonel van het huidige regiment om hier bij te mogen zijn. Het komt zelden voor dat een re-enactment groep erewacht mag staan bij een ceremonie. We hebben zelfs 4x maal deze week de eer gehad om erewacht bij een ceremonie te mogen te zijn van het Regiment. De ere kolonel heeft aan het eind van deze ceremonie ook laten weten dat hij erg blij was met onze komst en dat we een erg mooie plaatje hebben neergezet. Hij was ook erg tervreden over onze trompertist die geweldig mooi "The last post" kan spelen.

In Amerika zit ook een groep die de Queen's Own Rifles re-enacten maar die hebben niet zulke prachtige dingen die wij de afgelopen dagen hebben gedaan mee mogen maken.
Plaats reactie