Léon Degrelle & Alain Delon

De persoonlijke verhalen uit de oorlog & Historische Figuren
Plaats reactie
Opgeheven account 1427

Léon Degrelle & Alain Delon

Bericht door Opgeheven account 1427 »

Kijk nou, een foto van Léon Degrelle en de bekende acteur die o.m. Zorro speelde in de gelijknamige film uit 1975:

Afbeelding

Ik ben toch wel nieuwschierig naar Spanje en andere landen die minder moeite hadden met voormalig Nazi's na de tweede wereldoorlog. Onder Franco nog immer fascistisch en toch met rust gelaten door de rest van de wereld. Figuren als Degrelle konden blijkbaar gewoon feesten als normale mensen. Wie weet wat meer van Franco's spanje en/of bezoekjes van al dan niet bekende ex-nazi's?

Overigens is de Foto waarschijnlijk in Italië gemaakt.
Gebruikersavatar
jan willem
Lid
Berichten: 99
Lid geworden op: 06 okt 2003, 00:21

Bericht door jan willem »

Gerd Bremer is na de oorlog ook in Spanje terecht gekomen, heeft er een vakantiepark opgebouwd. Zijn wel meer die kant opgegaan, zaten toch safe en niet ver van de Heimat af.

JW
In fünf Jahren ununterbrochenem Einsatz an der russischen Front erwarb sich Hans Dorr den Ruf als härtester und zuverlässigster Kampfgruppenführer der gesamten SS-"Wiking".
Gebruikersavatar
Michael
Lid
Berichten: 867
Lid geworden op: 19 feb 2004, 20:00
Contacteer:

Bericht door Michael »

In het Argentinië van Perón vonden ook veel uit de heimat ontvluchtte personen onderdak. Ook een aantal Vlaamse collaborateurs waaronder Jetje Claessens, leidster van de DMS en SS-Sturmbannführer René Lagrou uit de Vlaamsche Landsleiding.
Gebruikersavatar
Verschaeve
Lid
Berichten: 90
Lid geworden op: 24 dec 2005, 00:03
Locatie: Sollbad-Hall & Nikolaiken i.O.

Degrelle

Bericht door Verschaeve »

Afbeelding

Nog een foto (in actie) van SS-Hauptsturmführer Léon Degrelle. Degrelle ontvangt de H. Communie tijdens een Mis aan het Oostfront bij de stad Tsjerkassy (Oekraïne), waar hij ook gewond zou raken in datzelfde 1944.

Wat betreft de landen die na de oorlog coulant tegenover collaborateurs en nazi's stonden, het volgende rijtje:

1. Argentinië (Peronismo).
2. Chili (Patagonië).
3. Spanje (Falangistas de General Franco)
4. Paraguay.
5. Uruguay.
6. Brazilië (vanwege de talrijke eind 19e eeuwse Duitse kolonies in het binnenland).
7. Verenigde Staten (nazi-wetenschappers, zie W. Von Braun usw.).
8. Sowjet-Unie (nazi-wetenschappers).

De overige West-Europese landen namen slechts mondjesmaat nazi's op, en later slechts onder de voorwaarde, dat zij hadden meegevochten in Korea tegen de Kim Il Sung Beweging (communisten) rond 1950.

Toch bleef het meest "veilige" land het verdeelde Duitsland (of wat daar na de annexatie van de oostelijke gebieden door de SU en Polen van over was). Net als in een zwerm vogels elke vogel op zich zich relatief veilig voelt, was dit ook in Duitsland het geval. Vele nazi's kwamen op belangrijke posten in de Nationale Volksarmee (DDR) terechten de Volkspolizei (DDR) recruteerde ijverig uit het Gestapo-personeelsbestand. Zelfs de uniformen leunden aan bij de oude militaire tijden van het Nationaal-Socialisme, ook al gingen ze nu strijden voor het Internationaal-Socialisme samen met voormalig aarstvijand Rusland. In de BRD trachtte men weliswaar de toplaag vrij van nazi's te houden, maar dit bleek zeer moeilijk. Onder invloed van gedegen Amerikaanse screening, bleef het nazi-nostalgisme in de Bundeswehr - relatief - beperkt. In de BRD waren voormalige nazi-kopstukken ook na hun pensioen veilig, zie onder meer de organisaties zoals "Stille Hilfe e.V." van de dochter van Heinrich Himmler, Gudrun, die deze pensionairenvereniging voor oud-ss'ers nog altijd leidt.
«Vlaanderens schoonste uur heeft geslagen» - Onderpastoor en dichter Cyriel Verschaeve, West-Vlaanderen, 1940. Een Romanticus, gevangen door de geschiedenis.
narwa44
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 feb 2006, 16:40

Bericht door narwa44 »

Hallo,

Nog een foto (in actie) van SS-Hauptsturmführer Léon Degrelle. Degrelle ontvangt de H. Communie tijdens een Mis aan het Oostfront bij de stad Tsjerkassy (Oekraïne), waar hij ook gewond zou raken in datzelfde 1944.

Die foto kan onmogelijk genomen zijn in de streek van Tcherkassy om de goed reden dat het Waals Legioen toen al omgevormd was tot 5.Sturmbrigade Wallonien en bij de SS ingelijfd was. Op bovenstaande foto is Degrelle nog steeds in het uniform van de Heer en is bijgevolg (nog) geen SS-Hauptsturmführer. Gelet op feit hij het E.KI draagt (uitgereikt op 21.05.1942) moet die foto tussen de periode van 21.05.1942 en 01.06.1943 (overheveling naar de Waffen-SS) genomen zijn.
Beste groeten,
Eddy De Bruyne
http://www.geocities.com/narwa44/index.html
Plaats reactie