nieuw boek over hitler.

Boeken, tijdschriften en websites met betrekking tot WOII
Plaats reactie
leon-180pk
Lid
Berichten: 7
Lid geworden op: 10 jan 2006, 16:29

nieuw boek over hitler.

Bericht door leon-180pk »

Gebruikersavatar
Ammodillo
Lid
Berichten: 12
Lid geworden op: 30 jun 2005, 19:52
Contacteer:

recensie

Bericht door Ammodillo »

Dit boek is in mijn bezit, hieronder de volledige recensie zoals gepubliceerd op deze link http://www.tweede-wereldoorlog.nl/forum ... php?t=4790HET BOEK HITLER - het onthullende dossier van de russische geheime dienst - aut: Henrik Eberle & Matthias Uhl

Bijna zestig jaar na het einde van de oorlog werd in Russische archieven Het boek Hitler ontdekt. Het boek, exclusief gemaakt voor Josef Stalin, bevat het verslag van de ondervragingen van de twee persoonlijke adjudanten van Hitler die in mei 1945 in de bunker van Hitler door de Sovjets werden opgepakt en naar Moskou overgebracht. Otto Günsche en Heinz Linge bevonden zich jarenlang in de directe nabijheid van Hitler. Hun getuigenissen bevatten tot nu toe vele onbekende details over het persoonlijke leven, de politiek en de oorlogsvoering van Adolf Hitler...aldus de tekst zoals die op de achterzijde van de stofkaft afgedrukt is.
Deze tekst is slechts een slap aftreksel van wat je in dit uitstekende boek kunt vinden. De inhoud is niet alleen het geheime dossier wat door de NKVD aan Josef Stalin is aangeboden, het bevat een voorwoord van professor doctor Horst Müller, directeur van het instituut voor Moderne Geschiedenis, München-Berlijn. Daarnaast een perfecte index én genummerde naslag die het lopende verhaal uitstekend van de nodige achergrond feiten voorziet!

De keuze om deze notities appart achter in het lijvige boek van ruim 650 pagina's op te nemen maakt het makkelijk leesbaar. Verwacht geen jongensroman met kleurrijke taal, maar een sublieme weergave van feiten, vaststellingen en correcties op eerdere 'Hitler' biografiën zoals die door de tijd heen uitgebracht zijn in diverse talen en auteurs.

Het Boek Hitler mag wat mij betreft een wetenschappelijk werk in populair jasje genoemd worden. Bronnen en literatuur verantwoording naast een indrukwekkend personenregister en biografisch materiaal, ondersteunen de opkomst en gebeurtenissen rond de hoofdpersoon van het boek. Hoofdstuk een (op pagina 35) valt meteen met de deur in huis en schildert de gebeurtenissen vanaf zomer 1933. De verschillende 'putsches' komen aan bod en geven meteen een karakterschets van dat wat nog te verwachten was...

De oorsponkelijk titel 'Das Buch Hitler' uitgegeven in 2005 door Lübbe GmbH & Co. KG is door Textcase Hilversum vertaald. Bruna heeft de verdere produktie en distributie voor haar rekening genomen. Het boek is (nogmaals) lijvig, verwacht bij aankoop een formaat en afwerking zoals 'de Dikke van Dale'. Hiermee is eigenlijk alles gezegd, een harde kaft, prima bindwerk met katernbandje en een leeslint voor de prijs van slechts Euro 29,95. Kortom een aanrader!


Gegegevens
titel: HET BOEK HITLER (eerste druk)
auteurs: Henrik Eberle & Matthias Uhl
paginas: 653 met diverse foto's
isbn nummer: 90-229-9142-3
website: http://www.awbruna.nl
prijs: Euro 29,95
_________________
zoek ook eens op http://www.ammodillo.com
leon-180pk
Lid
Berichten: 7
Lid geworden op: 10 jan 2006, 16:29

Bericht door leon-180pk »

bedankt hé :)
Gebruikersavatar
symen
Lid
Berichten: 540
Lid geworden op: 29 sep 2005, 20:57

Bericht door symen »

Ik had het boek pas bijna gekocht, alleen ik had niet genoeg geld bij me. :x
raytheman
Lid
Lid
Berichten: 197
Lid geworden op: 18 feb 2006, 17:45

Bericht door raytheman »

Aanrader!
Gebruikersavatar
YPPY
Lid
Berichten: 2031
Lid geworden op: 24 okt 2002, 19:56
Contacteer:

Bericht door YPPY »

Waarom is het volgens jou zo goed raytheman? Staat er iets nieuws in, of is het duidelijker dan voorgaande boeken, of vollediger?
Voor lieve berichtjes, schattige dieren of wat anders leuks kun je altijd mailen.

*Weer alleen*
Plaats reactie