out of the ashes

Boeken, tijdschriften en websites met betrekking tot WOII
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roel R.
Lid
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 sep 2003, 01:50
Contacteer:

out of the ashes

Bericht door Roel R. »

Deze film heb ik pas bekeken:

Afbeelding
Drama met Bruce Davison, Jonathan Cake, Richard Crenna, Beau Bridges
Regie: Joseph Sargent
Speelduur: 108 minuten
Voorziene Releasedatum: 10/02/2004

De holocaust met al z'n verschrikkingen heeft persoonlijke verhalen opgeleverd die alleen door de overlevenden zelf werkelijk begrepen kunnen worden. Dit is het verhaal van dr. Gisella Perl, die de beruchtste Duitse oorlogsmisdadiger uit de geschiedenis wist te trotseren: dr. Josef Mengele, de kamparts van Auschwitz. Gisella Perl vaart in 1946 op een enorme stoomboot de haven van Manhattan binnen. Net als heel veel joodse oorlogsvluchtelingen is zij naar Amerika gekomen om een nieuw leven op te bouwen. Als een van de eerste vrouwelijke gynaecologen van Oost-Europa is ze vast van plan haar oude beroep weer op te nemen. Maar om haar eigen praktijk te beginnen, moet ze eerst toestemming krijgen van een commissie van geneeskundigen. Tijdens hun ondervragingen wordt Gisella's verleden duidelijk. Zij was de assistente van dr. Mengele. Dit plaatst de commissieleden voor een dilemma: Wat heeft Gisella moeten doen om te overleven?
Dr. Perl heeft na de oorlog ook een boek geschreven, die staat op mijn verlanglijstje nu.

Ze stond voor een vreselijk dillema, kindjes geboren laten worden bij joodse vrouwen en dan gingen moeder en kind naar het gas, of de kindjes aborteren zodat moeder kon blijven leven.

Dr. Perl koos voor het laatste en aborteerde meer dan duizend vrouwen in auschwitz.
Gebruikersavatar
YPPY
Lid
Berichten: 2031
Lid geworden op: 24 okt 2002, 19:56
Contacteer:

Bericht door YPPY »

Wat vreselijk als je dat moet beslissen.

Weet iemand of de vrouwen ook overleefden als ze geaboteerd waren of werden ze dan alsnog vermoord?
Gebruikersavatar
Roel R.
Lid
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 sep 2003, 01:50
Contacteer:

Bericht door Roel R. »

Veel van die vrouwen hebben het overleeft en na de oorlog nog kinderen gekregen,

Ik heb het misschien onduidelijk uitgelegd, Dr. Perl werd door de vrouwen zelf gevraagd en deed het in het geheim. Zo konden de vrouwen blijven leven.

Het ging dan om vrouwen die al zwanger het kamp binnenkwamen, of vrouwen die zwanger waren geraakt van mannelijke gevangen die in het vrouwenkamp werkte,
Bjorn
Lid
Berichten: 1577
Lid geworden op: 20 mei 2003, 09:36

Bericht door Bjorn »

Is het dan nooit aan het licht gekomen in die tijd bij de kampleiding ofzo? (aangezien alles werd geregistreerd, ook zwangerschappen).
Want het valt toch wel op als er een zwangere vrouw is en die 3 dagen later weer met een normale buik rondloopt als het ware? Het lijkt mij toch wel een beetje vreemd als niemand van de kampleiding van de praktijken van Dr. Perl afwist... :?
Gebruikersavatar
Roel R.
Lid
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 sep 2003, 01:50
Contacteer:

Bericht door Roel R. »

Dan had ze de kogel gekregen. Je moet het zo zien, als de vrouwen binnenkwamen waren ze misschien op de helft van hun zwangerschap, dan hoeft er niets te zien zijn. Verder kan zo'n buik verborgen worden. of er werd heel vroeg in de zwangerschap geaborteert

In theorie kan 9 maanden na de scheiding van de man nog een kind geboren worden toch?
Plaats reactie