Film oorlogs winter & reis door de nacht

Boeken, tijdschriften en websites met betrekking tot WOII
Plaats reactie
maartenu2
Lid
Berichten: 11
Lid geworden op: 07 mar 2004, 19:19

Film oorlogs winter & reis door de nacht

Bericht door maartenu2 »

Ik ben op zoek naar de flims:

Oorlogs winter
Reis door nacht

Het zijn boeken die verfilmt zijn.
Heeft iemant die :?:

Maarten.
KevinP
Lid
Berichten: 1152
Lid geworden op: 17 jan 2004, 12:09
Locatie: Nederland
Contacteer:

Bericht door KevinP »

Ik kan je niet helpen aan deze films, maar misschien vind je het leuk om te weten dat Oorlogswinter opnieuw verfilmd wordt.
Oorlogswinter van Jan Terlouw opnieuw verfilmd

Er is een tweede verfilming van het jeugdboek Oorlogswinter van Jan Terlouw in de maak. Ditmaal wordt het geen tv-serie, maar een bioscoopfilm. Dat heeft producent Isabella Films donderdag 12 juni bekendgemaakt.
De film wordt geregisseerd door Martin Koolhoven, die eerder films als De Grot en Suzy Q maakte. Oorlogswinter vertelt over de ervaring van de 15-jarige jongen Michiel in de hongerwinter van 1944. Voormalig D66-politicus Jan Terlouw schreef het boek in 1971. De schrijver baseerde het boek op zijn eigen ervaringen in de oorlog. De nu 71-jarige Terlouw was 12 toen de hongerwinter uitbrak.

Oorlogswinter werd vertaald in zestien talen en beleefde alleen in Nederland al 57 drukken. Het boek werd bekroond met een Gouden Griffel en verscheidene buitenlandse boekenprijzen. Tv-maker Aart Staartjes heeft halverwege de jaren zeventig voor de VARA al een tv-serie naar het boek gemaakt. De hoofdrollen werden toen vertolkt door Leontien Ceulemans, André van den Heuvel en Michiel Kerbosch.

Over acteurs voor de film is nog niets bekend. Het filmscript wordt geschreven door scenarist Paul Jan Nelissen, die eerder tekende voor het verhaal van de omstreden film Van God los. Terlouw zal als adviseur betrokken blijven bij het project.

De opnames zijn voorzien voor de winter van 2004. Het project gaat tussen de 2,5 en 3 miljoen euro kosten. De film moet in 2005 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

(Bron: ANP)
Geplaatst op 13-6-2003
"Frisch auf mein Volk, die Flammenzeichen rauchen!"
Unser Volk steht im Aufbruch gegen die Verknechtung Europas durch den Nationalsozialismus, im neuen gläubigen Durchbruch von Freiheit und Ehre.
maartenu2
Lid
Berichten: 11
Lid geworden op: 07 mar 2004, 19:19

Bericht door maartenu2 »

COOL! :)

Ik ge hem zeker komen als ie uit is!
Bjorn
Lid
Berichten: 1577
Lid geworden op: 20 mei 2003, 09:36

Bericht door Bjorn »

Ben benieuwd naar het resultaat! Volgend jaar weten we het!
Plaats reactie