Adoptiegraven | Database

Boeken, tijdschriften en websites met betrekking tot WOII
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ajacied8989
Lid
Berichten: 577
Lid geworden op: 02 jun 2006, 20:09
Locatie: Hardinxveld-Giessendam
Contacteer:

Adoptiegraven | Database

Bericht door Ajacied8989 »

Afbeelding

Adoptiegraven.nl is druk bezig met met een nieuw project, namelijk een online database! Deze database zal wat standaard informatie over soldaten bevatten en indien aanwezig een foto van het graf en/of soldaat zelf. Het gaat hier om soldaten die begraven liggen op de Amerikaanse Begraafplaats Ardennes, de Amerikaanse Begraafplaats Henri-Chapelle en de Amerikaanse Begraafplaats Margraten. U zou het eventueel kunnen zien als een uitbreiding van de ABMC database. Door het maken van deze database willen wij graag beschikbare informatie over de soldaten die op deze begraafplaatsen begraven zijn voor iedereen beschikbaar maken.

We hebben wel hulp nodig in het vinden van informatie over deze soldaten. Mocht u over informatie, en eventueel foto's, hebben over een soldaat die op een van de bovengenoemde begraafplaatsen is begraven, dan ontvangen deze graag! Dat kan dit (klik) document en deze dan op te sturen naar info@adoptiegraven-database.nl.

Kunt u niet alle info invullen, of heeft u geen persoonlijke foto of foto van het graf? Geen probleem. U kunt altijd een mailtje sturen om de info van je adoptiesoldaat aan te passen en dan zorgen wij dat dit in orde komt. We verwachten ook geen volledige biografie van de soldaat, daarvoor verwijzen wij u graag door naar Fallen but not Forgotten en In Honored Glory.

Onze intentie is om de website in de week voor Memorial Day te lanceren. Wanneer dit gebeurd is, hoort u er meer over!

Alvast bedankt voor de eventuele medewerking!
Goddam it, you'll never get the Purple Heart hiding in a foxhole! Follow me! - Captain Henry P. Jim Crowe
Gebruikersavatar
Ajacied8989
Lid
Berichten: 577
Lid geworden op: 02 jun 2006, 20:09
Locatie: Hardinxveld-Giessendam
Contacteer:

Re: Adoptiegraven | Database

Bericht door Ajacied8989 »

Afbeelding
Adoptiegraven | Database online!

Vandaag is officieel de Adoptiegraven | Database online gegaan. Met deze database willen wij de informatie over de soldaten die begraven zijn op de Amerikaanse Begraafplaats Ardennes, Amerikaanse Begraafplaats Henri-Chapelle en de Amerikaanse Begraafplaats Margraten op één plek verzamelen en voor iedereen toegankelijk maken.

Een pagina over een soldaat zal bestaan uit wat informatie, zoals o.a. waar en wanneer hij gesneuveld is, zijn woonplaats, leeftijd, wanneer beschikbaar een link naar een website met een biografie etc. en wanneer beschikbaar ook een foto van het graf en/of de soldaat zelf.

We beginnen klein met maar een paar soldaten, maar in de toekomst hopen wij dit te kunnen uitbreiden naar een groot aantal soldaten. U kunt ons hier bij helpen! Mocht u over informatie, en eventueel foto's, hebben van een soldaat die op een van de bovengenoemde begraafplaatsen is begraven, dan ontvangen we deze graag! Dat kan via dit (klik) document en deze dan op te sturen naar info@adoptiegraven-database.nl.

Kunt u niet alle info invullen, of heeft u geen persoonlijke foto of foto van het graf? Geen probleem. U kunt achteraf altijd een mailtje sturen om de info van je adoptiesoldaat aan te passen en dan zorgen wij dat dit in orde komt.

Wij hopen u te mogen verwelkomen. Heeft u info of opmerkingen en suggesties dan horen wij dat natuurlijk graag!

http://www.adoptiegraven-database.nl
Goddam it, you'll never get the Purple Heart hiding in a foxhole! Follow me! - Captain Henry P. Jim Crowe
Gebruikersavatar
Ajacied8989
Lid
Berichten: 577
Lid geworden op: 02 jun 2006, 20:09
Locatie: Hardinxveld-Giessendam
Contacteer:

Re: Adoptiegraven | Database

Bericht door Ajacied8989 »

Adoptiegraven – Database zoekt uw hulp!

Duizenden Amerikaanse soldaten liggen er begraven op de overzeese Amerikaanse Begraafplaatsen zoals die in Margraten, maar ook op de Amerikaanse Begraafplaats Henri-Chapelle en Ardennes. De meesten waren nog jong, misschien net twintig. Sommigen waren getrouwd en sommigen hadden zelfs kinderen. De een speelde graag basketbal, de andere honkbal. Onder elk wit kruis of davidster ligt een van die duizenden soldaten. Een persoon net zoals wij, ieder met een eigen levensverhaal.

De herinnering aan deze soldaten, en aan het leed wat zij hebben moeten doorstaan, zou nooit mogen vervagen. Met de adoptie van hun graven houden wij de herinnering in leven, de herinnering aan een vader, echtgenoot, broer of zoon overgekomen uit Amerika om te vechten in Europa op plekken waar zij nooit van gehoord hadden, maar ze kwamen en vochten voor onze vrijheid. Velen overleefden het niet en werden begraven op Europese bodem, ver van hun geliefden.

Met de Adoptiegraven – Database probeert Adoptiegraven.nl bij te dragen aan het in stand houden van de herinnering aan deze soldaten. Met het verzamelen van informatie over de soldaten, zoals over waar ze omkwamen, waar en wanneer ze werden geboren, het plaatsen van een foto van de soldaat en zijn graf en links naar biografieën over deze mannen, proberen wij mensen een beeld te geven over de soldaten die onder de duizenden witte kruizen begraven liggen.

Inmiddels hebben wij in de afgelopen tijd al van meer dan 500 mannen informatie kunnen verzamelen of ontvangen van adoptanten of familieleden. Maar er zijn nog meer dan 20.000 soldaten van wie nog geen informatie in de database staat. Wij doen daarom een beroep op u en hopen dat u samen met ons ervoor wilt zorgen dat ook al die andere 20.000 bevrijders aan de database toegevoegd kunnen worden.

Heeft u informatie over een van de soldaten die op de Amerikaanse Begraafplaats Ardennes, Henri-Chapelle of Margraten liggen, dan hopen wij dat u een inputformulier wilt invullen met de informatie die u heeft en wilt toesturen, met eventuele foto’s, naar info@adoptiegraven-database.nl. Het inputformulier is hier te vinden: http://www.adoptiegraven.nl/database/in ... -dutch.doc

Graag willen wij u hartelijk bedanken. En zoals de naam van een schitterende website zegt: Fallen but not Forgotten!
Inmiddels zitten we al bijna over de 600 soldaten die in de database staan dus we gaan de goeie kant op en ontvangen we input van uit het binnen- en buitenland. Maar zoals je begrijpt er is nog een lange weg te gaan. :wink:
Goddam it, you'll never get the Purple Heart hiding in a foxhole! Follow me! - Captain Henry P. Jim Crowe
Plaats reactie