Hitler had driehoeksrelatie met vrouw van Goebbels

Boeken, tijdschriften en websites met betrekking tot WOII
Plaats reactie
Gebruikersavatar
wrangie25
Lid
Berichten: 31
Lid geworden op: 08 mei 2005, 19:59

Hitler had driehoeksrelatie met vrouw van Goebbels

Bericht door wrangie25 »

Adolf Hitler had een driehoeksrelatie met Eva Braun en de vrouw van zijn propagandaminister Joseph Goebbels, Magdalena. Dat blijkt uit dagboekmateriaal van Joseph Goebbels. De Führer bracht elke dag tijd door in het gezelschap van Magdalena en pinkte een traan weg op haar huwelijk, schrijft historicus Peter Long Rich in een nieuwe biografie over Goebbels.

De wetenschapper had als eerste toegang tot het dagboekmateriaal, meldt de Noorse krant Dagbladet. Goebbels heeft het in de dagboeken over zijn bewondering voor de Führer en het gebruik van de moderne propagandatechnieken die Hitler in 1933 aan de macht hielpen. In hetzelfde jaar werd Goebbels benoemd tot minister van Propaganda maar het meest opmerkelijk zijn de passages waarin Goebbels het heeft over zijn vrouw Magdalena.

Aantekeningen over ontmoetingen in bed
Goebbels ontmoette haar vlak na haar scheiding in 1930. Magdalena was al moeder en had net een huwelijk achter de rug met een van de rijkste Duitsers van dat ogenblik. Ze hield er dan ook een exclusieve levensstijl op na, blijkt uit de geschriften van Goebbels. Goebbels en Magdalena konden het al snel goed met elkaar vinden en Goebbels maakte elke keer nadat ze het bed gedeeld hadden aantekeningen van zijn belevenissen met Magdalena tussen de lakens.

Führer verliefd op Magdalena
Magdalena -een sterke vrouw zo blijkt uit de dagboeken- besliste na een jaar dat het tijd was om te huwen maar voor het zover was, vroeg ze haar ex-man én Hitler om advies. Ze wou ook zijn mening horen over een huwelijk met Goebbels want blijkbaar had ook de Führer een zwak voor haar. "Hij houdt van Magda, arme Führer. Ik voel me bijna beschaamd voor al mijn geluk. Ook Magda houdt van hem en toch kiest ze voor mij', schreef Goebbels in een van zijn dagboeken.

Dagelijks bezoekje
Goebbels wist het ook zeker: Hitler en zijn vrouw waren niet 'zomaar vrienden'. Hitler speelde zelf ook met de idee om Magdalena te trouwen. De Führer wou 'een respectabele' vrouw aan zijn zijde. Hitler bracht ook dagelijks een bezoekje aan de vrouw van Goebbels en als de propagandaminister weg was, dan spendeerde het koppel tot twee uur per dag samen, schrijft de historicus in zijn boek.

Hitler huilt op huwelijk
Goebbels heeft het ook over het geflirt van zijn vrouw met Hitler en schreef dat zijn echtgenote zich daarbij 'niet als een keurige vrouw gedraagt'. Volgens de schrijver van de biografie Peter Long Rich was Goebbels stikjaloers maar dat was de pijn die hij moest lijden om in de gunst én de buurt van de Führer te blijven. Een andere opmerkelijke aantekening uit de dagboeken van Goebbels is dat de Führer een traan wegpinkte op het huwelijk van zijn propagandaminister waar hij getuige was.

Geen leven zonder Führer
Ook na het huwelijk bleef Magdalena, Hitler aanbidden en vaak trad ze ook op als Duitslands 'first lady'. Als ultieme blijk van bewondering voor de dictator gaf ze haar kinderen een naam die begon met de H van Hitler: Helga, Hildegard, Helmut, Hedwig, Holdin en Heidrun. Ze gaf haar kinderen de gifpil in de bunker van de Führer in Berlijn toen het Duitse Rijk op instorten stond en schreef nog een brief waarin ze verklaarde dat een 'leven zonder de Führer waardeloos is', waarna ook zij en haar man, net als Hitler en Eva Braun zelfmoord pleegden. (vsv)

BRON : http://www.demorgen.be/dm/nl/992/Wetens ... bels.dhtml
Plaats reactie