Neergestort in de Holierhoekse Polder

Boeken, tijdschriften en websites met betrekking tot WOII
Plaats reactie
Pieter F
Lid
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 mei 2008, 08:30

Neergestort in de Holierhoekse Polder

Bericht door Pieter F »

Vlaardinger en Go2war2.nl-medewerker Pieter Schlebaum slaagde erin aan de hand van archiefmateriaal, ooggetuigenverslagen en met hulp van nabestaanden het verhaal van de Wellington Z1321 te reconstrueren. Dit geallieerde vliegtuig crashte in de nacht van 25 op 26 maart 1942 binnen de grenzen van de gemeente Vlaardingen. Hierbij kwamen de vier Britse en twee Canadese bemanningsleden om het leven. Het onderzoek leidde in juni 2012 reeds tot de onthulling van een monument. Schlebaums verhaal verschijnt nu ook in boekvorm.

Afbeelding

“Neergestort in de Holierhoekse Polder” is de meest recente uitgave in de reeks ‘Van ’t Oft naar ’t Oofd’, een serie boekjes over de geschiedenis van Vlaardingen, uitgegeven door het Streekmuseum Jan Anderson. Deze publicaties hebben tot doel om de geschiedenis van de stad onder de aandacht te brengen. Mede door initiatieven van Vlaardingse instanties kan de prijs van deze uitgaven zeer laag worden gehouden.

Op woensdagmiddag 26 september zal Schlebaum tijdens de officiële presentatie het eerste exemplaar van zijn boekje overhandigen aan oud Vlaardinger, voormalig Kol. K.L.U. b.d., de heer A.P. de Jong, die de gebeurtenis in 1942 in zijn dagboek beschreef. Na de presentatie is het boekje verkrijgbaar bij het Streekmuseum en in de Vlaardingse boekhandels.

Voor belangstellenden is het ook mogelijk om één of meerdere exemplaren te bestellen bij de auteur. U kunt een e-mail met uw naam, adresgegevens en het aantal gewenste exemplaren sturen naar pieter@go2war2.nl. Binnen Vlaardingen wordt het boekje bezorgt. Voor adressen buiten Vlaardingen worden verzendkosten in rekening gebracht.

Prijs boekje: €3,50
Verzending en verwerking: €2,00 (Bij afname van meerdere exemplaren kan dit afwijken. Neem in dat geval eerst contact op met de auteur)
Plaats reactie