Kaart De Peel Bevrijd

Boeken, tijdschriften en websites met betrekking tot WOII
Plaats reactie
Klim
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 nov 2014, 22:59

Kaart De Peel Bevrijd

Bericht door Klim »

Na 8 maanden Onderzoek en alle gegevens controleren is het dan eindelijk zo ver. Helaas niet op tijd voor alle 70 jaar bevrijdings herdenkingen maar daardoor niet minder actueel en boeiend.

Kaart De Peel Bevrijd (wo2)
Met bijna 300 zichtbare sporen die u kunt bezoeken.
‘De Peel Bevrijd’ is een tweezijdige kaart (formaat 594 x 840 mm). Aan de ene kant een kaart met de militaire acties tussen 20 september en 22 november 1944 en per plaats de bevrijdingsdatum. Als ondergrond zijn topografische officierskaarten uit de periode 1927-1943 gebruikt, die een goede indruk van de landschappelijke situatie in de herfst van 1944 geven. Naast de kaart vindt u een beschrijving van de bevrijding van de Peel, informatie over de voor Peellanders belangrijke Kerkrazzia en foto’s van de militaire begraafplaatsen waar in de Peel gesneuvelde militairen zijn begraven. Aan de andere kant zijn op een eigentijdse kaart (2014) bijna 300 zichtbare sporen uit de Tweede Wereldoorlog via duidelijke iconen weergegeven. Het gaat om militaire en burgelijke sporen in 11 Peelgemeenten. In de per gemeente ingedeelde lijsten vindt u nadere informatie over elk op de kaart opgenomen spoor en de exacte adressering. Voor geïnteresseerden is de kaart geschikt voor meerdere dagtochten langs de oorlogssporen.

Op http://www.oorlog-depeel.nl is de kaart te bestellen of kunt u de verkoopadressen vinden.

Op de site vind u meerdere producten van zowel de eerste als de tweede wereldoorlog en doen we ons best om er zo veel mogelijk aan toe te voegen in de toekomst.

Afbeelding
Plaats reactie