Wachtkorpsen in Balen (BE)

Boeken, tijdschriften en websites met betrekking tot WOII
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bram D
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: 06 jun 2014, 19:46
Gegeven: 1 keer
Contacteer:

Wachtkorpsen in Balen (BE)

Bericht door Bram D »

Begin december 2018 verschijnt het boek 'Plichtbewust of verplicht?! Bijzondere Wachtkorpsen in Balen tijdens de Tweede Wereldoorlog'. Tot 15 november kan je een exemplaar aan het voordeeltarief van 35 euro bestellen. Het boek bevat vele nooit eerder getoonde foto's en documenten.
Cover_Boek_Wachtkorpsen.jpg
Oorlogsgeschiedenis
Auteurs Bram Dierckx en Tom Vanleeuwen belichten in dit boek een stukje onbekende en vaak misbegrepen oorlogsgeschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren in Balen en Olmen immers verschillende organisaties actief die waakten over de goede orde en rust binnen de gemeentegrenzen. Het landschap en de achtergrond van de verschillende Wachtkorpsen was zeer divers en breed.

Welke groeperingen waren effectief in Balen en in de deelgemeente Olmen aanwezig? Wat deden die organisaties? Wie was daar actief bij betrokken? En aan welke lokale gebeurtenissen en feiten kunnen de Wachtkorpsen worden gelinkt? Op basis van authentiek en periodiek bronnenmateriaal, afkomstig uit verschillende archief- en documentatiecentra, tracht dit boek alvast een hiaat op te vullen in de (lokale) geschiedschrijving over de Tweede Wereldoorlog.

Het onderzoek van auteurs Bram Dierckx en Tom Vanleeuwen resulteerde in een lijvig en prachtig geïllustreerd boek dat (oorlogs)erfgoedliefhebbers met veel plezier zullen verslinden.

Voorintekening

Je kan het boek aan 35 euro bestellen bij voorintekening tot en met 15 november 2018 door storting op rekeningnummer BE07 6528 0401 2066 van Erfgoed Balen, of door betaling ter plaatse in het Oud Gemeentehuis (Vaartstraat 29 in Balen) of in VC De Kruierie aan de balie (Bevrijdingsstraat 1 in Balen). Jouw betaling geldt als bewijs. Na de voorintekenperiode betaal je 40 euro.

Voorintekenaars kunnen het boek afhalen in VC De Kruierie en in het Oud Gemeentehuis vanaf 8 december tijdens de openingsuren. De meerprijs van eventuele verzending bedraagt 7,5 euro.

Voorstelling en Expo

Het boek wordt voorgesteld aan het grote publiek begin december 2018 in het Oud Gemeentehuis van Balen. Van 8 tot 9 december 2018 loopt eveneens een tijdelijke Expo over het thema in de Raadzaal van het Oud Gemeentehuis. De Expo is open van 10u tot 17u. De inkom is volledig gratis.

Meer info
Erfgoed Balen en Werkgroep Balen Bevrijd,
014/74 41 75, info@erfgoedbalen.be, http://www.BalenBevrijd.com

Check ook zeker de Facebookpagina van Balen Bevrijd voor de laatste nieuwtjes: http://www.Facebook.com/BalenBevrijd.
Plaats reactie