Nieuw boek over het Vlaams Legioen

Boeken, tijdschriften en websites met betrekking tot WOII
Plaats reactie
Mario9
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 jan 2023, 11:00

Nieuw boek over het Vlaams Legioen

Bericht door Mario9 »

Best
AANBIEDING ERTSBERG VJ23-screen_Pagina_20 (002).jpg
ellen of voorinschrijven kan hier:
https://ertsberg.be/boek/vlaamse-leeuwe ... e-bevelen/

Ronkende toespraken, tromgeroffel, treinen getooid met bloemen. Zo trokken de vrijwilligers van het Vlaams Legioen ten oorlog. De confrontatie met de kazernedrill was hard; die met het front nog harder. Toen het Rode Leger langs het hele Oostfront in de tegenaanval ging, kwam het Vlaams Legioen bij -40 graden terecht in de hevigste gevechten. Maandenlang liep het Sovjetleger storm tegen hun posities voor de Russische pletwals eindelijk zonder stoom viel. Het Vlaams Legioen bracht zeventien maanden zonder veel respijt door aan het front wanneer het tegen een nieuw Russisch offensief ingezet werd. In die tweede slag bij Krasny Bor werd het Vlaams Legioen nagenoeg uitgeroeid.

Het politieke verhaal van de collaboratie werd al exhaustief onderzocht, maar de militaire kant van het verhaal is nog nauwelijks bestudeerd. Philip Vanquaethem dook in meerdere binnen- en buitenlandse archieven en vond tal van onbekende verslagen en originele gevechtskaarten. Vlaamse leeuwen, Duitse bevelen werkt in detail de geschiedenis van het Vlaams Legioen uit met meer diepgang dan ooit tevoren, vaak van dag tot dag.

Ook de opgenomen foto’s zijn ongezien. Uitgezochte pakkende beelden zijn sprekende getuigen van gebeurtenissen die in het boek voorkomen.

Door de vele – vaak schrijnende – getuigenissen, brieven en interviews met Vlaamse Oostfronters krijgt het verhaal van het Vlaams Legioen een gezicht, wordt het vermenselijkt en tot leven gebracht.

ISBN: 9789464369922
Categorie: Boeken
Tags: Collaboratie, preorder, Vlaams Legioen, voorjaar23
Verschijningsdatum: Februari 2023
Aantal pagina's: 432p
Plaats reactie