Kijkerstip: Apocalyps Vietnam.

Alle onderwerpen met betrekking tot overige tijdvakken
Plaats reactie
Gebruikersavatar
PPL
Lid
Berichten: 1889
Lid geworden op: 24 okt 2002, 17:21
Locatie: Amsterdam

Kijkerstip: Apocalyps Vietnam.

Bericht door PPL »

Maar weer eens een kijkerstip uit een ander tijdsvlak.
Over een conflict tijdens de Koude Oorlog -> Vietnam.
Zondags te zien op Nedreland 1 bij de Teleac om 22:50

Hetvolgende komt van: http://mmbase.teleacnot.nl/teleac/pagina.jsp?n=121863
In 2004 is het veertig jaar geleden dat Amerika militair ingreep in Vietnam. Wij kennen de verhalen en beelden van de oorlog vooral vanuit westers perspectief. Maar in de vijfdelige serie zijn ook onbekende beelden uit de archieven van Hanoi en Saigon te zien.

In 1954 wordt Vietnam op een conferentie in Genève in tweeën gedeeld: een communistisch noorden en een op het westen georiënteerd zuiden; daartussen ligt een gedemilitariseerde zone. Tien jaar later kruisen twee Amerikaanse torpedobootjagers langs de Noord-Vietnamese kust; ze worden bedreigd. Of dat werkelijk zo is, wordt betwijfeld. Voor de Amerikaanse president Johnson is het voorval in de Golf van Tonkin echter een excuus voor militair ingrijpen ter plaatse. In 1973 verlaten de laatste Amerikaanse troepen Vietnam. De oorlog tussen Noord- en Zuid-Vietnam eindigde in 1975. Wij kennen de verhalen en beelden vooral vanuit westers perspectief. Maar in de serie Apocalyps Vietnam zijn ook onbekende beelden te zien, die door Vietnamese frontsoldaten zijn gedraaid.

De oorlog wordt beschreven vanuit drie verschillende plekken in de Verenigde Staten, Zuid-Vietnam en Nam Nigan in het noorden. Daar wonen mensen, voor wie de oorlog weliswaar voorbij, maar niet vergeten is.
Uitzendschema:
zo. 18 jan 22:50 - 23:30 uur Ned. 1 De oorlog van de Vietcong

zo. 25 jan 22:50 - 23:30 uur Ned. 1 De lange mars naar de vrede

zo. 1 feb 22:50 - 23:30 uur Ned. 1 Door de oorlog getekend

Cover up your face, you can't run the race.
The pace is too fast, you just won't last.
Plaats reactie