Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Roel: Ja ik heb hier een boek over de loopgraven (wel niet door een soldaat geschreven) maar ik vind er niet in of er ook rond Verdun kleinere loopgraven waren.
Brianlinden@leiden: Ja, dat zou ik wel kunnen, maar zo iets doe je niet van vandaag op morgen. (Ik heb Normandie wel al bezocht)
Mijn boek speelt zich dus af in de loopgraven in Verdun. Maar mijn probleem is dat ik niet weet of er ook KLEINE loopgraven rond Verdun lagen
Een tip om te lezen dan: 'Namen 1914' door Ernest Claes. Een bekende schrijver heb ik gehoord in Belgie. In het boek verteld hij hoe de Belgen in de loopgraven lagen en hoe de oorlog daar ging. Claes was dan wel geen Engelsman maar zoveel verschil zat er niet.
Ik zou toch maar eerst veel boeken over WO1 gaan lezen voor je een boek gaat schrijven erover.
Op zoek naar alles dat te maken heeft met de 101ste Airborne Divisie, 51st Highland Division en al het andere dat te maken heeft met operatie Market Garden en operatie Pheaseant
Natuurlijk zullen er bij Verdun kleine loopgraven hebben gelegen. Het is schier onmogelijk om één aaneengesloten lijn te vormen. Desnoods kan je het kleine loopgravensysteem in je boek een verbindingslijn geven met een groter systeem.
In een beetje bibliotheek zijn ook vast wel boeken te vinden met kaarten van de loopgravenstelsels, en anders moet je je misschien tot het Belgische of Engelse ministerie van Defensie wenden met een vraag om informatie hierover.
Het lijkt me inderdaad slim om je eerst flink in te lezen in het onderwerp (en dan ook verschillende bronnen over één onderwerp) alvorens hier een boek over te publiceren.
Niet even vragen en het eerste het beste antwoord voor waar aannemen en meteen gebruiken. Dat is een hoogst onvoorzichtige manier en de kans op fouten in je boek neemt alleen maar toe.
Een boek schrijven dat enigzins historisch correct is is hartstikke leuk om te doen en machtig interessant, maar je moet er wel flink wat tijd insteken qua research etc.
'The past is a source of knowledge, and the future is a source of hope. Love of the past implies faith in the future. ' Stephen E. Ambrose
Dit boek vind ik zeer informatief.
Het is een groot,dik boek met ook een verslag over Verdun:
1914-18: De Grote Oorlog en de vorming van de 20ste eeuw van Jay Winter en Blaine Baggett, Standaard Uitgeverij Antwerpen / Van Buuren Uitgeverij Weert.
Ik ben een paar jaar geleden in Verdun geweest. Wat opvalt vooral richting St Mihiel is dat er daar nog loopgraven van Franssen en Duitsers zijn te vinden. De Duitse soms nog goed intact omdat er veel beton is gebruikt, de Fransse zijn vergaan tot ondiepe geulen.
Dit geld niet alleen voor de loopgraven in de buurt van St Mihiel. Ook in de bossen van Verdun is het een veelvoorkomend verschijnsel dat de Duitse loopgraven meer intact zijn dan de Franse. Goede voorbeelden hiervan zijn de uitgangsloopgraven nabij Le cap de bonne Esperance (kap der guten Hoffnung) in het Herbebois.
Op de westoever van de Maas kunnen zijn deze loopgraven (uitgangsposities) ook nog zeer diep en redelijk intact, een goed voorbeeld hiervan vindt je nabij de Tete d'lomme. Dit zijn de posities vanwaar uit de Duitse troepen hun aanvallen op de Mort Homme en Cote 304 starten. Ook hier zie je een afwisseling van gebetoneerde en niet-gebetoneerde posities.