In Flanders Fields sluit deuren voor vijf maanden

Alle onderwerpen met betrekking tot overige tijdvakken
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sniper snoop
Beste Signature 2010
Beste Signature 2010
Berichten: 1704
Lid geworden op: 23 jul 2006, 03:09
Locatie: Ieper - Belgie
Contacteer:

In Flanders Fields sluit deuren voor vijf maanden

Bericht door sniper snoop »

Ieper (België) - De Lakenhallen worden volledig herschikt om meer ruimte te maken voor het nieuwe In Flanders Fields Museum, dat op 1 april 2012 de deuren moet openen. Het complex zal de helft groter zijn dan het huidige museum.

Het vernieuwde In Flanders Fields Museum is ontworpen door het Brusselse architectenbureau NOA.

Het huidige museum was oorspronkelijk voorzien voor maximum 150.000 bezoekers per jaar, maar de tentoonstelling trekt telkens meer dan 200.000 bezoekers aan, wat het bezoekerscomfort niet ten goede komt. Met het nieuwe museum mikt Ieper op een even groot publiek (200.000 tot 250.000), maar omdat de ruimte nu de helft groter wordt, moeten de mensen de museumstukken rustiger kunnen bekijken.

De grote vraag blijft echter hoeveel extra publiek de grote herdenkingsperiode 2014-2018 naar de Westhoek zal lokken en dus ook naar Ieper en het museum. Mogelijk wordt dat toch een overrompeling.

Schepen Frans Lignel: ‘De ingang van het nieuwe museum komt op de Grote Markt in de oostelijke vleugel, waar zich nu het bezoekerscentrum en de dienst Toerisme bevinden. Daar komt er een museumfoyer met onthaalbalie en ticketverkoop, vestiaire, toiletten en een educatieve ruimte. In de westelijke vleugel, die nu gebruikt wordt voor tentoonstellingen van het Cultureel Centrum, komt er een nieuw bezoekerscentrum voor Ieper en de Westhoek. Ook de toeristische dienst zal daar ondergebracht worden. In de noordelijke vleugel komt dan het nieuwe kenniscentrum rond de Eerste Wereldoorlog, met een ingang via het Sint-Maartensplein. In de Coomansvleugel, waar zich momenteel de foyer bevindt, plannen we een museumcafetaria en rustruimte.'

Op de eerste verdieping krijgt de permanente tentoonstelling van het nieuwe In Flanders Fields Museum een vaste stek: zowel in de ruimte waar het museum zich nu bevindt als in de Coomanszaal. De Koninklijke zaal, die op de Coomanszaal aansluit, zal gebruikt worden voor tijdelijke tentoonstellingen en zal ook door derden gereserveerd kunnen worden.

‘Het grote nadeel van het huidige museum is dat je er dwars doorheen loopt en dat je aan de andere kant van het gebouw weer naar buiten moet. Met het nieuwe systeem en een gesloten circuit zal je binnenkort jassen, rugzakken en andere spullen aan de ingang kunnen achterlaten tijdens het museumbezoek', zegt schepen Lignel.

De werken zullen in fasen gebeuren. Er wordt gestart in september 2010. Het nieuwe bezoekerscentrum zal in augustus 2011 in gebruik worden genomen.

-> HET HUIDIGE IN FLANDERS FIELDS MUSEUM GAAT DICHT OP 12 NOVEMBER 2011!!!
De werken moeten zijn afgerond tegen eind maart 2012, zodat het nieuwe In Flanders Fields Museum de deuren kan openen op 1april 2012. Het museum zal dus een kleine vijf maanden dicht zijn, maar dan wel in de kalmste periode van het jaar.

Bron: Het Nieuwsblad
"Always remember both sides of the line"~~~~ Britse oudstrijder en oudste Brit ooit (tot hij overleed), Harry Patch (110 jaar) - Menenpoort Ieper, 21 juni 2008

Heb je Battlefield 1918 problemen? Klik hier en leg uit wat het probleem is!
Plaats reactie