Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ik las laatst dat een flink gedeelte van de Europese vorstenhuzien van voor de oorlog familieconnecties met elkaar had, dat een groot deel van Europa dus werd geregeerd door een grote 'familia'. Is dat echt zo?
'The past is a source of knowledge, and the future is a source of hope. Love of the past implies faith in the future. ' Stephen E. Ambrose
Voor een groot gedeelte wel, huwelijken onderling, meestal tussen neven en nichten waren een goede manier om de macht in de familie te houden en om banden te versterken.
Neem nou Keizer Wilhelm II van Duitsland, zijn moeder was keizerin Vikky, prinses van Engeland en dochter van de engelse koningin Victoria.
Vikky (moeder van Wilhelm II) was ook de tante van Tsarina Alexandra, de vrouw van Tsaar Nicolaii II
Verder had Wilhelm II een neef genaamd Tsaar Nicolaii II en een nicht Wilhelmina van Oranje
Dan hebben we het nog niet gehad over de vrouw van Keizer Wilhelm II, Keizerin Auguste Victoria, zij stamde af van Koningin Karolina, de echtgenote van de zwakzinnige koning Christiaan VII van Denemarken!
Ik vind het niet intresant om over internet op te zoeken echt
maar bijvoorbeeld als ik op school of waar dan ook iets tegen kom in een tijdschrift dan lees ik het meestal wel.
Ik heb wel intresse in de Middel eeuwen gewone fictie boeken dan meestal
Nee, niet direct, een huwelijk tussen het huis van Saksen-Coburg-Gotha en Oranje is bij Belgische wet nog steeds verboden.
Dit doordat Belgie tot ongeveer 1830 bij Nederland hoorde, na de afsplitsing koos men Leopold I van Saksen-Coburg-Gotha tot koning, Hij was een Duits adelman die in Engeland woonachtig was,
Na wo1 is met van de Duitse achternaam afgestapt en nu heet het huis "van Belgie" .
Via die Saksen-Coburg-Gotha lijn is het Belgische huis weer verwant aan de Duitse Keizer en daardoor aan Oranje!
Interessant om te lezen. Mijn eigen interesse ligt in een veel eerdere periode nl. Italie gedurende 1300-1600. Ook toen al waren er diverse dwarsverbanden om dezelfde redenen. Interessant om te lezen is ook dat de hogere adel ook toen al veel naar het noorden trouwde (Duitse rijk, Bohemen, Polen, Frankrijk etc. Ik heb mij ooit voorgenomen e.e.a. eens een keer in kaart te brengen (zoiets zal wel bestaan) gewoon voor de leut.
Met al die inteelt is het niet vreemd dat er nogal wat vreemde ziektes heersten binnen de verschillende adelijke geslachten.
Neem nou de hemofilie van de laatste Tsarevitch...
Cover up your face, you can't run the race.
The pace is too fast, you just won't last.