Pagina 1 van 1

Onbekende houten kist

Geplaatst: 17 aug 2019, 14:12
door Amstelwijck
Beste medeverzamelaars en forumgenoten.

Onlangs kreeg ik van een collega een legergroene houten kist waar zowel Duitse als Russische tekst opgeschilderd is. Volgens de tekst heeft er iets van een nachtverlichtings armatuur in gezeten. Verder is mij dit totaal onbekend, hoewel het voor de hand ligt dat het Oost-Duits is. Ik heb getracht aan de hand van Google iets meer te weten te komen over deze kist, maar helaas zonder resultaat. Hopelijk kan iemand mij op dit forum meer info verstrekken voor wat betreft de eventuele inhoud en functie van dit stuk. Aangezien dit niet mijn verzamelgebied is vind ik het toch een leuk item om bij mijn collectie te plaatsen. Je mag tenslotte een gegeven paard enz. enz...........

Hier wat foto's en alvast hartelijk dank voor eventuele info.
Groet, Wim

Re: Onbekende houten kist

Geplaatst: 20 aug 2019, 21:23
door Erik
Je zou (een deel van) de tekst van de inhoud in cyrrilisch kunnen typen en dan vertalen laten door google o.i.d. Dan heb je een idee.

Re: Onbekende houten kist

Geplaatst: 22 aug 2019, 00:18
door asjemenou
De kist zal hebben toebehoord aan de Oost-Duitse NVA en is van na 1983. Het Oost-Duitse leger was grotendeels uitgerust met Sovjet-Russisch materiaal.
De kist is bedoelt om er het luch-d-726-45 (луч-д-726-45) artillerie (nacht)richtvizier in op te bergen. Het papier op de binnenzijde van de kist geeft de inhoud weer.

Re: Onbekende houten kist

Geplaatst: 24 aug 2019, 10:19
door Amstelwijck
Hartelijk dank heren, voor jullie genomen moeite. En inderdaad, na het vertalen met Google translate kwam ik een stukje verder. En met het antwoord van asjemenou weet ik in ieder geval hoe het er zo'n beetje uitgezien heeft met inhoud. Top ! De kanvas riem die bij de kist hoort, heeft m'n collega ook nog gevonden. Heb ik er inmiddels bij.

Re: Onbekende houten kist

Geplaatst: 26 aug 2019, 20:16
door Erik
Leuke vondst!

Re: Onbekende houten kist

Geplaatst: 28 aug 2019, 00:08
door asjemenou
Nu de inhoud van de kist nog. De inhoud staat vermeld op het papier aan de binnenzijde van de deksel.