KZ - Indrukwekkende film van Rex bloomstein

Films, series en documentaires over WOII
Plaats reactie
Dimitra
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 apr 2006, 16:48

KZ - Indrukwekkende film van Rex bloomstein

Bericht door Dimitra »

KZ- Rex Bloomstein

Deze indringende film ontving op het afgelopen Amnesty International Film Festival 2006 de VARA publieksprijs en gaat vanaf 4 mei in de Nederlandse filmtheaters draaien.

Hieronder heb ik een korte synopsis van de film neergezet:

De meest lugubere trekpleister van Oostenrijk is zonder twijfel het voormalige concentratiekampcomplex Mauthausen. Veel meer dan de film in eerste instantie doet vermoeden, speelt juist het hedendaagse Mauthausen een hoofdrol in KZ. Haarfijn legt regisseur Rex Bloomstein uit hoe de lokale bevolking en de vele bezoekers ieder op hun eigen manier het onverteerbare verleden beleven.

Sommigen ontkennen het verleden, anderen zijn eraan verslaafd geraakt en kunnen nergens anders over praten. Bloomstein laat in de indrukwekkende film KZ iedereen aan het woord en maakte zowel een menselijk als verbijsterend alledaags portret van het moderne leven rondom een van de meest beruchte concentratiekampen van het Nazi-regime.

Meer over de film KZ kun je lezen op http://www.cinemadelicatessen.nl

Deze film is echt een aanrader en heeft terecht een prijs gewonnen (laat je niet afschrikken door het onderwerp). Zonder dat we archiefbeelden zien en overlevenden horen praten is de film een meeslepende weergave van hoe een bewogen verleden ook in het heden nog voortleeft!

Groetjes Dimitra
Plaats reactie