Film Spike Lee over Tweede Wereldoorlog

Films, series en documentaires over WOII
Plaats reactie
Hellmond
Lid
Berichten: 41
Lid geworden op: 13 apr 2007, 10:35

Film Spike Lee over Tweede Wereldoorlog

Bericht door Hellmond »

4-7-2007
(filmfocus/film1) - Tijdens een persconferentie in Rome kondigde Spike Lee zijn nieuwste film aan met als onderwerp de Tweede Wereldoorlog. Centraal staan Afro-Amerikaanse soldaten die in Toscane tegen het Duitse leger vechten.

Lee vindt het belangrijk om deze film te maken, omdat de strijd van zwarte soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog zichtbaar moet worden. Deze groep soldaten vocht voor democratie terwijl ze zelf niet voor vol werden aangezien.

Spike Lee staat bekend om zijn films over raciale spanningen. In 'Jungle Fever' krijgt een getrouwde zwarte architect een affaire met een Italiaanse secretaresse. Zijn familie en vrienden zijn het hier niet mee eens.

De film is gebaseerd op het boek 'Miracle at St. Anna' van James McBride. De schrijver neemt zelf het script voor zijn rekening. Het verhaal gaat over vier zwarte soldaten, een groep guerrillastrijders en een Italiaanse jongen die vanuit gedeelde ervaringen hun verschillen overbruggen.

Wanneer de nieuwste film van Spike Lee wordt uitgebracht en wie er aan meewerken is nog niet bekend gemaakt. Voorjaar 2008 beginnen de opnames.

Bron
Plaats reactie