Immortal Sergeant (1942)

Films, series en documentaires over WOII
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Fei Hu
Lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 25 feb 2009, 08:57

Immortal Sergeant (1942)

Bericht door Fei Hu »

Immortal Sergeant (1942)

Plot: Colin Spence is een weifelende korporaal uit Canada, die tijdens W.O.-II opeens de leiding krijgt over zijn eenheid als hun sergeant Kelly overlijdt. De vier overgebleven soldaten zijn gestrand in de woestijn, zitten zonder water en het gebied wemelt van de Duitsers. Om alle ellende om hem heen te vergeten denkt Spence terug aan zijn romance met zijn geliefde Valentine. Onderlinge conflicten kunnen ook niet uitblijven.
(Bron: http://www.imdb.com/title/tt0036037/ )

Afbeelding

Aardig W.O. II drama met geweldige performance van Henry Fonda, net voorat hij zelf naar het front ging.
Het is ff wennen de mooie Maureen O'Hara (22) niet in Westernkleding en zonder John Wayne te zien. Maureen is zelfs even in bikini en zonder opgestoken haar waar te nemen, een unicum in de filmcarriere van deze actrice, die als 1 van de weinigen gedurende deze filmcarriere geen hinder had van de paparazzi en glamourfotografen. Het losschudden van haar (rode) haar na het zwemmen met Fonda lijkt op die beroemde scene van Rita Hayworth in GILDA. Maureens rol blijft echter, tov Fonda, wat 1-dimensionaal. Haar verhouding met ook achterblijver Benedict had beter uitgewerkt kunnen worden.
De vele flashbacks in deze oorlogsfilm zijn totaal niet hinderlijk, prima gedaan.
Evenals de in dat zelfde jaar gemaakte Western-klassieker THE OX-BOW INCIDENT (ook met Fonda) blijf ik als groot minpunt de zeer vele studio-opnames vinden. Er is zeer weinig op locatie, cq. buiten gefilmd en door een woestijn na te bootsen in een studio met ook nog holle studio-acoustiek en meerdere schaduwen door studiolampen, vind ik de film wat ongeloofwaardig worden. Geef zowel bij Westerns als bij oorlogsfilms de voorkeur aan veel buitenopnames. Laat dit zwaar wegen. Score 6/10.
Op de DVD staat nog een filmtrailer.

- DVDreview met screenshots: http://tinyurl.com/2ky9fe
- Filmposters: http://www.movieposterdb.com/movie/0036 ... geant.html

Still met Henry Fonda en Maureen O'Hara:
Afbeelding
jurgen
Lid
Berichten: 1787
Lid geworden op: 17 okt 2007, 22:52

Re: Immortal Sergeant (1942)

Bericht door jurgen »

Deze film is in volle oorlog uitgebracht? Ik vond het al zo vreemd dat ze met enfields uit WO1 werktten.
Gebruikersavatar
Fei Hu
Lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 25 feb 2009, 08:57

Re: Immortal Sergeant (1942)

Bericht door Fei Hu »

jurgen schreef:Deze film is in volle oorlog uitgebracht? Ik vond het al zo vreemd dat ze met enfields uit WO1 werktten.
Klop! En veel acteurs uit Hollywood waren ook onder de wapenen geroepen. Daarom hebben acteurs, die afgekeurd waren, zoals John Wayne, Dana Andrews en Robert Ryan, tijdens de oorlogsjaren in vrij veel films gespeeld, zelfs in oorlogsfilms. Acteurs als Clark Gable, Jimmy Stewart en Henry Fonda werden uiteindelijk wel goedgekeurd.
Na WO-II zie je veel meer een diversiteit aan Hollywood acteurs.
Jammer blijft, dat kleding, wapens, chronologie, etc. in films niet altijd historisch correct waren (en nu nog niet trouwens).
Plaats reactie