Thunder Birds (1942)

Films, series en documentaires over WOII
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Fei Hu
Lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 25 feb 2009, 08:57

Thunder Birds (1942)

Bericht door Fei Hu »

Thunder Birds (1942) is 1 van de zeer weinige Technicolor (oorlogs-) films gemaakt gedurende WO-II.

Plot: Op een afgelegen basis in Arizona traint W.O.-I veteraan Steve Britt Amerikaanse, Britse en Chinese piloten om in W.O.-II te vechten. Eén van zijn pupillen, de Engelsman Peter Stackhouse, die vliegangst heeft en de zoon is van zijn WO-I kameraad, concurreert met hem om de hand van Kay Saunders, dochter van een plaatselijke rancher.
(Bron: http://www.imdb.com/title/tt0035438/ )

Afbeelding

Een perfect gerestaureerde full-colour propaganda oorlogsfilm over een opleidingscentrum voor Amerikaanse, Chinese en Britse militaire piloten. Verhaal is wat dun, maar we zien o.a. vele originele B3 en look-a-like A2 flight jackets, en "A6-Texas" trainerprops.
Daarnaast met een prima acterende en bloedmooie Gene Tierney (22), 2 jaar voor haar wereldberoemde Film-Noir thriller LAURA.
Gene Tierney is een indirect oorlogslachtoffer: tijdens een 'war-bonds' inzameling/tour is Gene tijdens haar zwangerschap aangestoken door een soldate met de mazelen, die zonder toestemming de ziekenboeg had verlaten, om van de beroemde Tierney een handtekening te krijgen. Gene heeft ook de mazelen gekregen om vervolgens te bevallen van een zwaar gehandicapte dochter. Met Gene Tierney is het mentaal nooit meer echt goedgekomen...

Afbeelding (lobby-card, met Preson Foster in fantasie leren flight jacket)
Mede gezien de eigentijdse, historische full-colour opnamen/impressies en de bijdrage van Genne Tierney, voor mij een score 9/10 voor deze entertainende oorlogsfilm.

- DVDreview met screenshots: DVDBeaver
- 5 Filmposters: MPDB.

Promo-shot: Gene Tierney naast een "A6-Texas" trainerprop.
Afbeelding
Plaats reactie