Nieuwe film over aanslag op Hitler

Films, series en documentaires over WOII
Plaats reactie
Opgeheven account 4914

Nieuwe film over aanslag op Hitler

Bericht door Opgeheven account 4914 »

Nieuwe film over aanslag op Hitler

Er is een film op komst over de aanslag die Georg Elser op 8 november 1939 pleegde op Adolf Hitler in de Bürgerbräukeller van München. Regisseur is Torsten C. Fischer ('Romy'), meldt productiefirma Yellow Bird Pictures.

Aan het scenario schrijft ook Fred Breinersdorfer, bekend van 'Sophie Scholl - Die letzten Tage', mee. De cast van de film is nog niet bekend, noch de verschijningsdatum. Wellicht wordt pas in 2012 begonnen met het draaien.

Valkyrie
Onlangs nog flopte 'Valkyrie', een film met Tom Cruise over de aanslag van Claus Schenk von Stauffenberg op Hitler, maar dat schrikt Yellow Bird Pictures niet af. "We hebben met Fred Breinersdorfer iemand die al succesvol was met 'Sophie Scholl' en zich voor 150 procent zal inspannen", luidt het.

Uitgeholde pilaar
Op een nazibijeenkomst in november 1939 probeerde verzetsstrijder Georg Elser Hitler te vermoorden met een zelfgemaakte bom. Hij had die bom verstopt in een uitgeholde pilaar in de Bürgerbräukeller. De aanslag mislukte, omdat Hitler de bijeenkomst vroeger verliet dan gepland. Elser werd in 1945, na vijfenhalf jaar opsluiting, om het leven gebracht in het concentratiekamp van Dachau.
Bron: HLN.be
Peeters
Lid
Berichten: 136
Lid geworden op: 26 mei 2006, 20:26

Re: Nieuwe film over aanslag op Hitler

Bericht door Peeters »

Goed nieuws. Toch een beetje een vergeten aanslag. Sowieso beter dat een Duitser de film regisseert. Dan is de kwaliteit meestal een stuk hoger.
In the War, that changed the world, no one fought alone!
Plaats reactie