Bigbudget 3D film over WOII in de startblokken

Films, series en documentaires over WOII
Plaats reactie
Opgeheven account 4914

Bigbudget 3D film over WOII in de startblokken

Bericht door Opgeheven account 4914 »

Bigbudget 3D film over WOII in de startblokken

Als het aan Warner Bros en Bruce C. McKenna ligt dan kunnen we vrij snel een 3D film verwachten over de Tweede Wereldoorlog. De producent en schrijver van The Pacific heeft onlangs een pitch met de titel The Battle of Midway aan de filmmaatschappij verkocht. De basis van het verhaal richt zich op een hevige confrontatie tussen Japan en de States van 4 tot en met 6 juni 1942.

De website Deadline zegt dat de pitch verleden week door Warner is gekocht en dat de maatschappij er snel werk van wil maken. McKenna moet binnen twee maanden een volwaardig script afleveren en er wordt hoogstwaarschijnlijk een productiebudget gegeven van zo'n $200 miljoen. Grote kans dat de eerste castingberichten rond het einde van dit jaar verschijnen. Het is nog onduidelijk of McKenna ook produceert en/of regisseert.

"The Battle of Midway", ofwel de Slag bij Midway, is het eerste moment van de ommekeer in de oorlog tussen Japan en de Verenigde Staten. De Amerikanen waren voorbereid op een Japanse aanval op het eilandje Midway Atoll, dat in handen was van de States. In het gevecht dat ontstond zonken onder meer vier Japanse vliegdekschepen en een andere zwaar oorlogsschip. Ondanks dat het daarna nog lang duurde voordat de States heerser waren over Grote Oceaan, was het een zware tegenslag voor de bondgenoten van Hitler Duitsland.
Plaats reactie