Een-reeks "Ten Oorlog" krijgt tweede seizoen over WOII

Films, series en documentaires over WOII
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mr Mojo Risin
Lid
Berichten: 1524
Lid geworden op: 15 jun 2006, 15:45
Locatie: België
Gegeven: 4 keer
Ontvangen: 8 keer

Een-reeks "Ten Oorlog" krijgt tweede seizoen over WOII

Bericht door Mr Mojo Risin »

De algemeen bejubelde en internationaal bekroonde een-reeks "Ten Oorlog" krijgt een tweede seizoen. Deze reeks zal handelen over de Tweede Wereldoorlog. Ik heb de eerste reeks zelf bekeken en alle lovende commentaren waren zeer terecht. Ik ben dan ook zeer blij dat er een tweede reeks komt. :) Een echte aanrader!
"Ten oorlog" krijgt een vervolg dat zal focussen op WOII. In de tweede reeks zullen Arnout Hauben en zijn kompanen het spoor van de Amerikaanse en de Russische legers in de Tweede Wereldoorlog volgen.
De eerste reeks van "Ten oorlog" kreeg lovende commentaren en won in Berlijn de eerste prijs op het Eurovision Creative Forum. Gisteren werd de Eén-reeks (die gemaakt werd door productiehuis de chinezen) door Focus Knack nog uitgeroepen tot beste tv-programma van het afgelopen jaar.
Arnout Hauben, Jonas Van Thielen en Mikhael Cops volgen deze keer twee routes: die van het Amerikaanse bevrijdingsleger en die van het Russische leger onder leiding van generaal Zjoekov.
"De aanpak blijft natuurlijk dezelfde, maar de Tweede Wereldoorlog is veel meer beladen dan de eerste", zegt Hauben (foto) in De Standaard. "Het wordt een moeilijke evenwichtsoefening."
De opnames voor de reeks starten in het voorjaar van 2014.
In de tekst staat Amerikaans bevrijdingsleger, maar dit zal wel Geallieerd moeten zijn.

Bron: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/c ... edeseizoen
Steeds op zoek naar items gerelateerd aan Vilvoorde tijdens beide wereldoorlogen.
Tevens gezocht: een losse schede voor de Belgische Mod. 16 bajonet.
Plaats reactie