Zeemijn in de netten

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roel R.
Lid
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 sep 2003, 01:50
Contacteer:

Zeemijn in de netten

Bericht door Roel R. »

Regio - Afgelopen woensdag avond rond de klok van 23:00 uur haalde een Zoutkamper kotter, varende onder Duitse vlag (ST21), de netten boven. Tot hun schrik kwamen ze tussen de vissen een zeemijn tegen. Meteen alarmeerde de schipper (Sander Meijer) de kustwacht. De kustwacht heeft de marine hierop ingeschakeld. Deze nam contact op met de schipper van de ST21.

Afbeelding

Na de ramp op de OD1 leek het de schipper niet verstandig om door te varen met dit projectiel. In overleg met de marine is ervoor gekozen om de mijn, waarschijnlijk uit de tweede wereld oorlog, over boord te zetten. In verband met het slechte weer is dit echter een dag uitgesteld.

De volgende ochtend heeft de schipper de mijn alsnog overboord gezet, en de positie van de mijn door gegeven aan kustwacht. Die heeft het verder afgehandeld met de marine. Zaterdag kwam de schipper heelhuids thuis met de foto als bewijs van zijn vondst. ©BON – foto: Hink Horneman
Gebruikersavatar
Simon
Lid
Berichten: 2823
Lid geworden op: 24 dec 2003, 17:58

Bericht door Simon »

Vangt zoiets :shock:
You can bomb the world in to pieces, but you can't bomb it into peace
pionier
Lid
Berichten: 2104
Lid geworden op: 22 jun 2005, 20:49

Bericht door pionier »

Tussen de vis? Ik zie alleen zeesterretjes liggen. Wel jammer dat dergelijke dinge altijd worden opgeblazen terwijl menig museum een moord zou doen om deze in de collectie te krijgen.
Plaats reactie