Hitler wilde ook West-Europa koloniseren

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Nick
Lid
Berichten: 2204
Lid geworden op: 10 apr 2004, 20:32

Hitler wilde ook West-Europa koloniseren

Bericht door Nick »


Gepubliceerd op: 13 september 2005

Door Aart Heering

Niet alleen Lebensraum in Oost-Europa, maar ook volksplantingen in het bezette Westen. Dat wilde het Duitse naziregime aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Details over de voorgenomen inrichting van Europa zijn onlangs aan het licht gekomen door de publicatie van een geheim rapport van de toenmalige Italiaanse consul in Berlijn, Giuseppe Renzetti.

Als bewonderaar van Hitler en vriend van propagandaminister Joseph Goebbels kon Renzetti vrijuit praten met de nazitop. De weerslag van die gesprekken dateert van juli 1940, toen het Duitsland in de oorlog nog voor de wind leek te gaan en de nazibonzen uitgebreide plannen maakten voor de nieuwe orde. Uitgangspunt daarbij was dat Duitsers recht hadden op een hogere levensstandaard dan andere volkeren. Daarom moesten in de verslagen landen grote gebieden worden vrijgemaakt voor Duitse kolonisten.

De op Frankrijk veroverde gewesten Elzas en Lotharingen moesten voor altijd ’verduitst’ worden, terwijl Bourgogne zou worden ingeruimd voor de uit Italië afkomstige, maar Duitstalige Zuid-Tirolers (, die tenslotte ook wijn verbouwen).

Het lokale bestuur zou na de verovering van de landen in handen komen van door de partij benoemde ’Staatshalter’ en ’controle van de massa door de SS’ moest onverkort gehandhaafd blijven. Wel was er in Berlijn plaats voor de grootste en meest exclusieve nachtclub van Europa. Mede dankzij de geestdriftige goedkeuring van de Führer zelf, schrijft Renzetti.

Bron: Algemeen Dagblad
Infanterie: Königin aller Waffen!
Plaats reactie