Nieuwe veteraan moet herdenking voortzetten

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roel R.
Lid
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 sep 2003, 01:50
Contacteer:

Nieuwe veteraan moet herdenking voortzetten

Bericht door Roel R. »

Gepubliceerd op: 12 september 2005

DALFSEN - Nieuwe veteranen zouden de jaarlijkse herdenking van de vier Dalfser gevallenen bij het Indië - monument moeten voortzetten. Zowel burgemeester Leo Elfers als vertegenwoordigers van de Commissie Oud - Indiëgangers Dalfsen spraken zich daar zaterdagmiddag tijdens de herdenkingsplechtigheid op de algemene begraafplaats voor uit.

‘Als samenleving moeten we oog en waardering blijven houden voor het risicovolle werk van Nederlandse militairen in den vreemde’, aldus Elfers voor een gehoor van ruim honderd belangstellenden, onder wie een aanzienlijke groep jongere mensen. ‘De generatie die de Tweede Wereldoorlog en de jaren daarna heeft meegemaakt wordt steeds ouder, maar de waarde van het herdenken mag niet verloren gaan.

Er komen jaarlijks enkele duizenden nieuwe veteranen bij die in opdracht van de Nederlandse regering worden uitgezonden naar gebieden waar geen vrede heerst en waar de risico’s groot zijn.’ Er zijn al enkele gesprekken geweest met veteranen die betrokken waren bij vredesmissies. De kranslegging gebeurde door de burgemeester namens het gemeentebestuur, de familie Broeks namens de nabestaanden en alle oud-Indiëgangers en de heer Keizer namens het verzet.

Bron: De Stentor
Plaats reactie