Pagina 1 van 1

Herdenking Wolfheze bij de Airborne-bank

Geplaatst: 17 sep 2005, 17:55
door Roel R.
Gepubliceerd op: 17 september 2005

Door onze verslaggever

WOLFHEZE - Ongeveer dertig oud - strijders en familieleden zijn morgen aanwezig bij de herdenking bij de Airborne - bank in Wolfheze.

Bij de onthulling van de Airborne-bank in Wolfheze veertien jaar geleden waren de leden van het 'Glider Pilot Regimental Association' onder leiding van luitenant-kolonel Nicholls de belangrijkste gasten en sindsdien komen de leden elk jaar terug naar Wolfheze voor een korte herdenking bij de bank.

Luitenant-kolonel Nicholls is voorzitter van de veteranenclub en voert het woord tijdens de korte herdenking bij de Airbornebank. Deze herdenking heeft morgenmiddag om drie uur plaats.

Wolfhezer kinderen worden betrokken bij de plechtigheid en leggen bloemen namens de inwoners. Als het weer het toelaat worden een Horsa-romp en andere Glider-elementen bij de bank tentoongesteld.

Na de plechtigheid is er een samenzijn in De Burcht met de oud-strijders en ieder wordt uitgenodigd om daar met de veteranen in contact te treden.

Ook in De Burcht worden allerlei Glideronderdelen, militaire uitrustingstukken en andere herinneringen uit de grote collectie van Paul Hendriks aan de septemberdagen van 1944 tentoongesteld.

Bron: De Gelderlander