‘Beyond Band of Brothers’

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Nick
Lid
Berichten: 2204
Lid geworden op: 10 apr 2004, 20:32

‘Beyond Band of Brothers’

Bericht door Nick »


Gepubliceerd op: 17 oktober 2005

Alhoewel ze Easy Company werden genoemd, was hun missie nooit ‘easy’. Vereeuwigd als ‘the Band of Brothers’, leden zij 150% aan slachtoffers bij de bevrijding van Europa, een ongeëvenaarde prestatie van moed tijdens de strijd. Dick Winters was hun commandant: “de beste commandant tijdens de Tweede Wereldoorlog”, volgens zijn mannen. Dit is zijn verhaal, voor het eerst verteld in zijn woorden.

Op D-Day landde Dick Winters per parachute in Frankrijk en nam de leiding over 'the Band of Brothers’, omdat hun commandant gesneuveld was. Hij leidde hen door het Ardennenoffensief en door Duitsland, waar elke keer weer leden sneuvelden. Ze bevrijdden een dodenkamp van de SS van de verschrikkingen van de holocaust en veroverden Berchtesgaden, Hitlers toevluchtsoord in de Alpen. Na kort gediend te hebben tijdens de Koreaanse Oorlog, werd Winters een zeer succesvolle zakenman. Hij werd beroemd gemaakt door het boek ‘Band of Brothers’ van Stephen Ambrose en nog meer door de gelijknamige HBO miniserie, die bekroond werd met meerdere onderscheidingen. Wereldwijd wordt hij sindsdien aanbeden.

‘Beyond Band of Brothers’ is gebaseerd op Winters memoires uit zijn oorlogsdagboek, maar bevat ook nog niet eerder vertelde verhalen van zijn kameraden. Vrijwel al dit materiaal wordt voor het eerst vrijgegeven. Winters was aanwezig van de oprichting van Easy Company tot het einde van de oorlog. Voorgedragen voor de Congressional Medal of Honor kon alleen hij deze hulde aan de menselijke geest beschrijven. Dit boek zal op 7 Februari 2006 worden uitgebracht.

Bron: http://www.amazon.com / Vertaling STIWOT
De goede versie, met dank aan KevinP :)
Infanterie: Königin aller Waffen!
Plaats reactie