Museum ter nagedachtenis Neurenberger processen

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Dean-
Lid
Berichten: 920
Lid geworden op: 20 feb 2005, 14:37
Locatie: Noordwijk
Contacteer:

Museum ter nagedachtenis Neurenberger processen

Bericht door Dean- »

NEURENBERG - In het Paleis van Justitie van de Duitse stad Neurenberg moet een museum verrijzen waar de nagedachtenis van de Neurenberger processen levend gehouden moet worden. Op 20 november is het zestig jaar geleden dat de processen tegen kopstukken uit nazi-Duitsland in de Zuid-Duitse stad begon.

Volgens de planning moeten er liften geïnstalleerd worden in het gebouw zodat bezoekers de zolderverdieping makkelijker kunnen bereiken waar een permanente tentoonstelling komt. Het hele project gaat naar schatting 4 miljoen euro kosten. Bezoekers van het museum kunnen ook de rechtszaal bekijken waar de daadwerkelijke processen tegen kopstukken als Hermann Göring en Rudolf Hess werden gevoerd.

Tussen 20 november 1945 en 1 oktober 1946 werden 22 vooraanstaande leden van het regime van Adolf Hitler berecht. Twaalf kregen de doodstraf opgelegd onder wie de rijkscommissaris in Nederland Arthur Seyss-Inquart, zeven anderen kregen gevangenisstraffen en drie werden vrijgesproken.

Bron: http://www.telegraaf.nl/buitenland/2751 ... essen.html
''Man hat uns zwar die welt genomen aber beim himmel hat man es nicht geschafft''
Gebruikersavatar
Mich
Lid
Berichten: 465
Lid geworden op: 28 mar 2004, 22:43
Locatie: Haarlem

Bericht door Mich »

Prachtig initiatief! Ben nu zelf twee keer in Neurenberg geweest en heb beide keren deze historische rechtszaal aanschouwd. Het viel me op hoe weinig er verder in het hele gebouw te zien is mbt de processen. Ergens in het gebouw hangen nog wel een stel hele mooie foto's van de verdachten en het proces, maar meer niet.

Ik steun dit project dan ook van harte aangezien dit vreselijk belangrijke proces niet vergeten mag worden. Elke tentoonstelling is meegenomen en waar kan dat beter dan op de plaats zelf?

Hoera! :)
"They'll know that you've fought for your country
And no one will worry a bit..."

Siegfried Sassoon
Plaats reactie