Ed G. Erickson Memorial Plaquette

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tim Y.
Lid
Berichten: 1202
Lid geworden op: 27 apr 2005, 14:42
Locatie: Kerkrade

Ed G. Erickson Memorial Plaquette

Bericht door Tim Y. »

Misschien kennen een aantal van jullie wel de Purple Heart Memorial Plaquettes, een herdenkteken voor gesneuvelde Amerikaanse soldaten. Hiervan hangt er bijvoorbeeld een in Maastricht, Vaals en Hoensbroek. En ook in Simpelveld hangt er een ter nagedachtenis van Ed G. Erickson, 120th IR, 30th ID, die hier is gesneuveld.

Afbeelding
Hier wat informatie over de Purple Heart Memorial Plaquettes:

http://members.home.nl/alasoe/purple_he ... roject.htm

Ik heb de plaquettes al eens bezocht, en rij er af en toe wel eens langs. Maar woensdag fietste ik door Simpelveld, en zag dat de plaquette er niet meer hong. Het kon natuurlijk zijn dan er iets aan gemaakt moest worden of iets dergelijks, maar hij kon ook wel eens gestolen zijn. Ik ken toevallig diegene die achter deze plaquettes zit (Arno Lasoe), dus heb ik voor de zekerheid toch maar eens een mail gestuurd, maar hij wist hier niets vanaf. Hij is ook gaan kijken, en het blijkt inderdaad dat het plaatje weg is, waarschijnlijk met grof geweld van de muur afgehaald en gestolen.

Ik kom er niet bij wie op het idee komt om zo'n herdenkingsplaquette te stelen? En waarom ook, je hebt er zelf niks aan, maar het is wel mooi dat het daar hangt om de gesneuvelde soldaat te herrineren.

Arno Lasoe heeft al aangifte gedaan, en gelukkig neemt de politie de zaak serieus. Maandag zal er ook over worden gesproken met de Gemeente Simpelveld, en waarschijnlijk zal het ook in de lokale media ter sprake komen.

Hij zal nu ook een aantal dingen proberen te regelen om zo snel mogelijk de dader(s) te achterhalen, en te plaquette terug te vinden.

Ik hoop maar dat dit inderdaad gebeurt, en dan de dader ook aanpakken. Het zal niet de eerste keer zijn dat er een gedenkteken of iets dergelijks beschadigd of vernielt wordt en de dader komt er met een lichte straf vanaf komt.

Ook misschien even interessant om het verhaal van Ed G. Erickson even te vermelden.
In the night of 17 - 18 September 1944 the village of Simpelveld, Holland was the target of the German 674.Eisenbahn Artillerie-Batterie (674th Railway Artillery Battery), between 2200 hours (17 September 1944) until 0135 hours (18 September 1944) the 28cm heavy railway gun fired 12 shells on Simpelveld and lucky for nearly liberated inhabitants (and its American Liberators) of this small Dutch/German border village, shell number 13 had probably an manufactory failure and exploded in the huge gun barrel of the railway gun when it was fired. During the bombardment of Simpelveld one shell landed 50 yards to the rear of the Command Post of the 120th Infantry Regiment, and almost all windows in the building were shattered. Two more shells landed in houses nearby, demolishing them. Technician 4th Grade Ed George Erickson whom had guard duty was killed and two other men in his unit were wounded. In one of the nearby houses two civilians (father and son) were killed and one civilian seriously wounded
Hier nog wat meer informatie over Ed G. Erickson:

http://members.home.nl/alasoe/ed_g_erickson.htm
- Voorheen: Lt. Tim_NL
A man is not dead, until he is forgotten.
Gebruikersavatar
Nick
Lid
Berichten: 2204
Lid geworden op: 10 apr 2004, 20:32

Bericht door Nick »

Belachelijk om dat te jatten! :r
Hoop dat ze die daders snel vinden, en een dikke straf krijgen!!!
Infanterie: Königin aller Waffen!
Gebruikersavatar
the_king88
Lid
Berichten: 1269
Lid geworden op: 06 nov 2005, 22:45
Locatie: stadskanaal(GR)
Contacteer:

Bericht door the_king88 »

Zozo die daders voelen zich nu wel heel stoer hoor :x
Je bent van een erg laag niveau als je dit soort dingen zelfs al jat,
Ik hoop ook dat ze de daders pakken dan heeft de politie nog iets nuttigs gedaan :!: :)
~~~ Vliegende hollander pamflet dubbel/over?! PB even, misschien heb ik interesse :) ~~~
Gebruikersavatar
wittmann
Lid
Berichten: 1451
Lid geworden op: 20 okt 2004, 17:11

Bericht door wittmann »

bah, ik vind dit een beetje het zelfde als grafroven...
uitermate kwetsend voor veel mensen.
en ontzettend achterlijk :|
Plaats reactie