Major Richard 'Dick' Winters onderscheiden in Eindhoven

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Linda C.
Lid
Berichten: 43
Lid geworden op: 10 mar 2006, 09:45
Locatie: Aalst (België)
Contacteer:

Major Richard 'Dick' Winters onderscheiden in Eindhoven

Bericht door Linda C. »

Gisteravond, tijdens de bevrijdingsfeesten in Eindhoven, 18 september 2006, werd Dick Winters onderscheiden met het ereburgerschap van de Stad Eindhoven.

Een zeer unieke onderscheiding die maar zelden wordt toegekend.

In de toekenning van het ereburgerschap aan Majoor Winters worden ook de mannen geëerd die behoorden tot E Compagnie van het 506de Para Infanterie Regiment van de 101ste Airborne Divisie, beter bekend onder de naam "Band of Brothers" © en alle geallieerden die meehielpen aan de bevrijding van Eindhoven en omstreken.

Tijdens de herdenkingsplechtigheden waren 4 van zijn mannen aanwezig in Eindhoven: Bill Guarnere, Babe Heffron, Don Malarkey en Paul Rogers

Het bij het ereburgerschap behorende handgemaakte certicicaat met gouden draaginsigne (foto's boven) zal op een later tijdstip persoonlijk in Amerika aan Dick Winters worden overhandigd door de burgemeester van Eindhoven, Drs. A.Sakkers.

Dick Winters werd op de hoogte gebracht van het feit dat hij was onderscheiden in een directe telefoonverbinding vanaf het Stadhuisplein in Eindhoven, waarvan de vele aanwezige belangstellenden getuige waren.

Verslag en fotos op

http://members.lycos.nl/bandofbrotherse ... %20ned.htm
Hang Tough!
Plaats reactie