Mel Gibsons vader noemt holocaust grotendeels fictie

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roel R.
Lid
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 sep 2003, 01:50
Contacteer:

Mel Gibsons vader noemt holocaust grotendeels fictie

Bericht door Roel R. »

Mel Gibsons vader noemt holocaust grotendeels fictie

AMSTERDAM - Enkele dagen voor de première van Mel Gibsons veelbesproken film over de laatste uren van Jezus Christus' leven heeft Gibsons vader in een interview met een Amerikaanse radiozender gezegd dat de holocaust grotendeels fictie was.

Radio-dj Steve Feuerstein interviewde Hutton Gibson voor zijn programma Speak Your Piece!, dat aanstaande maandag uitgezonden wordt op het bescheiden radiostation Talkline Communications Network. In de tekst van het interview die door de radiozender werd vrijgegeven, zegt Gibson senior: "Het is misschien niet allemaal fictie, maar het merendeel toch wel", als hem wordt gevraagd naar zijn mening over de holocaust.

"Ze beweerden dat er voor de oorlog 6,2 miljoen joden in Polen waren en na de oorlog nog maar 200.000. Hitler zou er dus zes miljoen gedood hebben. Maar ze zijn er gewoon weggegaan. Ze zaten overal in The Bronx en Brooklyn en Sydney en Los Angeles", aldus Hutton Gibson, die in het verleden al vaker bedenkelijke uitspraken deed over de holocaust en het jodendom. Hij is volgeling van een kleine traditionalistische beweging binnen het katholicisme die de moderniseringen van het Tweede Vaticaans Concilie ziet als een samenzwering tussen joden en vrijmetselaars om de Kerk in te palmen.

Mel Gibsons film The Passion of Christ gaat in de Verenigde Staten op 25 februari in première. Joodse organisaties hebben kritiek geuit op de film, omdat eruit zou blijken dat de joden verantwoordelijk zijn voor de kruisiging. Conservatieve christenen in de VS loofden de film als een ontroerende vertelling van Christus' dood.

Toen Mel Gibson in het verleden gevraagd werd of hij de mening van zijn vader deelt, antwoordde hij dat hij van zijn vader hield en hem niet zou tegenspreken. Zev Brenner, eigenaar van Talkline - dat hij een joods radiostation noemt - riep op om alle films van Mel Gibson te boycotten.
http://www.telegraaf.nl/prive/article8170651.ece

Ik sta altijd open voor discussie over de holocaust, maar van uitlatingen, zoals boven in het vet aangegeven krijg ik een vieze smaak in de mond,
Jammer dat een serieuse acteur zich hier mee "inlaat".
Gebruikersavatar
Proos
Technisch beheerder
Technisch beheerder
Berichten: 8128
Lid geworden op: 28 jan 2002, 17:25
Gegeven: 14 keer
Ontvangen: 35 keer
Contacteer:

Bericht door Proos »

Het is vooral de vader van de acteur begrijp ik. Mel Gibson gaf als reactie dat hij van zijn vader hield en niet zou tegenspreken, wat eigenlijk best wel een ontwijkend antwoord is. Wellicht dat hij 't ook onzin vindt, maar niet genoeg reden om de relatie met zijn vader te verstoren.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it. ~ George Santayana (1863-1952), The Life of Reason, Volume 1, 1905
Steun het forum | Forumregels | Gebruiksovereenkomst | FAQ | Zoek een moderator
Gebruikersavatar
Roel R.
Lid
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 sep 2003, 01:50
Contacteer:

Bericht door Roel R. »

hij hoeft zeker niet met zijn vader te breken, maar uitlating van zijn vader kunnen slecht zijn voor zijn carierre. als mijn vader deze denkbeelden had liet ik hem niet in de media komen!
Bjorn
Lid
Berichten: 1577
Lid geworden op: 20 mei 2003, 09:36

Bericht door Bjorn »

Achja...
Zo zie je maar weer dat het de media alleen maar kan schelen als de vader van een beroemdheid dat beweert.
Als het een ''gewone burger'' was geweest, was het vast en zeker niet in de krant gekomen.
Ik kan Mel Gibson's antwoord wel begrijpen. (een beetje een neutraal antwoord).
Want als hij zou zeggen dat hij het met zijn vader eens is, dan is z'n carriëre naar de kl#ten, maar als ie het tegenspreekt, is z'n vader boos.
En nu zijn beide partijen dus tevreden.
Plaats reactie