Anne Frankhuis en foto-expositie beklad

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Eric
Lid
Berichten: 1275
Lid geworden op: 15 mei 2005, 21:30

Anne Frankhuis en foto-expositie beklad

Bericht door Eric »

AMSTERDAM - De politie van Amsterdam heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens van 16 en 17 jaar gearresteerd die graffiti hadden gespoten op het Anne Frankhuis aan de Prinsengracht, diverse panden in de omgeving en de openluchtfototentoonstelling over wilde dieren op de Westermarkt.

De twee graffitispuiters hebben voor duizenden euro's schade aangericht, liet de politie zondag weten.Heterdaad

Rond 05.00 uur betrapte een beveiligingsmedewerker het tweetal op heterdaad op het moment dat ze een levensgrote foto van de expositie van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Steve Bloom bespoten. Een van hen kon door de beveiliger na een achtervolging te voet worden aangehouden. Hij had zich tevergeefs onder een auto verstopt.

De gealarmeerde politie kon in de omgeving van de Westermarkt de tweede dader in de kraag grijpen. Bij hun arrestatie hadden de jongens meerdere spuitbussen bij zich en zat de lak nog op hun handen.

Tags

Het duo had tientallen 'tags' (een soort handtekening dat wordt gebruikt als visitekaartje) gespoten op ongeveer negen panden in de Jordaan, waaronder het Anne Frankhuis, en foto's van de buitenexpositie. De tentoonstelling Spirit of the Wild van Bloom met honderd foto's van wilde dieren was pas vrijdag geopend.

De beheerders van de expositie en het Anne Frankhuis hebben aangifte gedaan van vernieling. Een speciaal bedrijf is inmiddels in opdracht van stadsdeel Amsterdam-Centrum begonnen aan het verwijderen van de graffiti.

De politie onderzoekt waar de jongens nog meer tags hebben aangebracht. De knapen lopen het risico dat de benadeelde partijen zowel de schade als de schoonmaakkosten op hen zullen verhalen.

(c) ANP

Bron: Nu.nl
"Hey, bloody bucket division, our bucket, your blood."
Gebruikersavatar
Luc J.
Lid
Berichten: 745
Lid geworden op: 08 feb 2007, 17:52
Locatie: Limburg!
Contacteer:

Bericht door Luc J. »

Echt dom als je zulke dingen doet, hopelijk moeten ze alle aangerichte schade zelf betalen.
Goede manier van straffen vind ik!
June 6, 1944, Norman Cota: “Well, Goddamn it then, Rangers, lead the way!”
Plaats reactie