Opnieuw Nederlandse militair in Uruzgan gesneuveld

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
koen
Lid
Berichten: 1057
Lid geworden op: 05 sep 2004, 14:22

Opnieuw Nederlandse militair in Uruzgan gesneuveld

Bericht door koen »

DEN HAAG - Een 20-jarige soldaat eerste klasse is donderdag aan het begin van de avond in Afghanistan bij een vuurgevecht omgekomen.

Dit gebeurde iets ten noorden van de Nederlandse basis in Deh Rawod. Dat heeft premier Jan Peter Balkenende donderdag in de Tweede Kamer bekendgemaakt tijdens de algemene beschouwingen.

Het slachtoffer, Tim Hoogland, maakte deel uit van de Bravo Compagnie van het 13 Infanteriebataljon van de Johan Willem Frisokazerne in Assen. Hij is de elfde Nederlandse militair die in Afghanistan het leven laat. Zijn familie is inmiddels op de hoogte gebracht.

Langdurig gevecht

Volgens minister Eimert van Middelkoop was het een langdurig vuurgevecht. "Men was gedwongen een voertuig achter te laten. Dat werd later vernietigd door een Nederlandse Apache-gevechtshelikopter", zei de bewindsman in de wandelgangen van de Tweede Kamer.

De premier betuigde zijn medeleven met de nabestaanden van het slachtoffer. "Wij leven intens mee en delen in hun verdriet." Ook Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet betuigde deelneming namens het parlement. Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn geeft donderdagavond een toelichting op de gebeurtenis.bron: http://www.nu.nl/news/1244054/23/Opnieu ... uveld.html
Rednas
Lid
Berichten: 1147
Lid geworden op: 17 jul 2006, 16:39

Bericht door Rednas »

Overigens is dit pas de eerste Nederlander die bij een vuurgevecht om het leven kwam.
Plaats reactie