Slachtoffers Stalin opnieuw begraven in Oekraïne

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sniper snoop
Beste Signature 2010
Beste Signature 2010
Berichten: 1704
Lid geworden op: 23 jul 2006, 03:09
Locatie: Ieper - Belgie
Contacteer:

Slachtoffers Stalin opnieuw begraven in Oekraïne

Bericht door sniper snoop »

In Oekraïne zijn zaterdag 1.998 slachtoffers van het regime van sovjetdictator Jozef Stalin opnieuw begraven. Het gaat om personen die aan het eind van de jaren '30 door de geheime politie van de Sovjet-Unie werden doodgeschoten en in een massagraf werden gedumpt. Onder de slachtoffers bevinden zich 474 etnische Polen en 29 soldaten van het Rode Leger.

De slachtoffers werden tussen 1937 en 1941 door de NKVD, de voorloper van de KGB, geëxecuteerd in het dorpje Bykivnja, net buiten Kiev. Aangenomen werd dat daar in totaal dertigduizend mensen die werden doodgeschoten omdat ze 'een vijand van het volk' zouden zijn in massagraven zijn gedumpt. Tot nu toe zijn slechts tienduizend lichamen, waaronder die van degenen die zaterdag opnieuw werden begraven, teruggevonden. De overblijfselen van de overigen zijn waarschijnlijk door de sovjetautoriteiten vernietigd.

Bron: Nieuws.nl
"Always remember both sides of the line"~~~~ Britse oudstrijder en oudste Brit ooit (tot hij overleed), Harry Patch (110 jaar) - Menenpoort Ieper, 21 juni 2008

Heb je Battlefield 1918 problemen? Klik hier en leg uit wat het probleem is!
Plaats reactie