WO II-bom onschadelijk gemaakt op terreinen Brucargo

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sniper snoop
Beste Signature 2010
Beste Signature 2010
Berichten: 1704
Lid geworden op: 23 jul 2006, 03:09
Locatie: Ieper - Belgie
Contacteer:

WO II-bom onschadelijk gemaakt op terreinen Brucargo

Bericht door sniper snoop »

Op de terreinen van Brucargo, de goederenluchthaven van Brussels Airport, is maandagvoormiddag een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. Dat meldt Jan Vander Cruyssen, woordvoerder van The Brussels Airport Company.

Even werd eraan gedacht de Brusselse Ring en de E19 gedeeltelijk af te sluiten, maar dat bleek niet nodig. Het springtuig, een Amerikaanse vliegtuigbom van 500 pond, werd ontdekt bij graafwerken op de westelijke terreinen van Brucargo. Daar is men momenteel bezig met de voorbereidingen voor een groot logistiek gebouw. Toen arbeiders de bom ontdekten, werd onmiddellijk een veiligheidsperimeter ingesteld en werd de ontmijningsdienst van het leger, DOVO, verwittigd. De militairen kwamen ter plaatse en besloten het tuig ter plekke onschadelijk te maken. Daarvoor zouden de Brusselse Ring en de E19 tijdelijk worden afgesloten, maar uiteindelijk bleek het ontstekingsmechanisme van de bom gemakkelijk te verwijderen, zonder ontploffingsgevaar. Dat is ondertussen gebeurd zodat het tuig veilig kan getransporteerd worden. Noch het vliegverkeer noch het autoverkeer hebben hinder ondervonden, aldus Vander Cruyssen.

Bron: Knack
"Always remember both sides of the line"~~~~ Britse oudstrijder en oudste Brit ooit (tot hij overleed), Harry Patch (110 jaar) - Menenpoort Ieper, 21 juni 2008

Heb je Battlefield 1918 problemen? Klik hier en leg uit wat het probleem is!
Plaats reactie