Japanse scholier leert weer over zelfmoorden WOII

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sniper snoop
Beste Signature 2010
Beste Signature 2010
Berichten: 1704
Lid geworden op: 23 jul 2006, 03:09
Locatie: Ieper - Belgie
Contacteer:

Japanse scholier leert weer over zelfmoorden WOII

Bericht door sniper snoop »

Japanse schoolboeken gaan weer vermelden dat soldaten aan het einde van de Tweede Wereldoorlog honderden inwoners van Okinawa aanzetten tot zelfmoord. Dat heeft het Japanse ministerie van onderwijs woensdag bekendgemaakt.

Meer dan honderdduizend inwoners van het eiland Okinawa gingen in september de straat op uit protest tegen het eerdere besluit van de regering om passages over het aanzetten tot zelfmoord door soldaten te schrappen. Het terugdraaien van het besluit is een gevolg van de publieke woede. Het ministerie zei rekening te houden met de gevoelens van de inwoners van Okinawa, die 'niet willen dat de lessen van de geschiedenis worden vergeten'.

Toch meent het ministerie nog steeds dat verwijzingen naar de zelfmoorden tot 'misverstanden' kunnen leiden over de historische realiteit. De gedwongen aard van de zelfmoorden wordt weer opgenomen in de schoolboeken op voorwaarde dat ook de achtergrond van de gebeurtenissen wordt vermeld, aldus het persbureau Kyodo.

Historici zeggen dat zeker vijfhonderd mensen op Okinawa zichzelf en leden van hun gezin om het leven hebben gebracht, omdat ze de oorlogspropaganda van de Japanse regering geloofden. De regering had gewaarschuwd dat de in aantocht zijnde Amerikaanse soldaten Japanse burgers bijzonder wreed zouden behandelen. Soldaten deelden handgranaten uit aan burgers en spoorden hen aan zelfmoord te plegen. Conservatieve Japanse historici hebben de afgelopen jaren in twijfel getrokken dat het om gedwongen zelfmoorden zou zijn gegaan.

Bron: Nieuws.nl
"Always remember both sides of the line"~~~~ Britse oudstrijder en oudste Brit ooit (tot hij overleed), Harry Patch (110 jaar) - Menenpoort Ieper, 21 juni 2008

Heb je Battlefield 1918 problemen? Klik hier en leg uit wat het probleem is!
Gebruikersavatar
Joe_Liebgott
Lid
Berichten: 294
Lid geworden op: 30 mei 2007, 19:35
Locatie: Schiedam
Contacteer:

Bericht door Joe_Liebgott »

Goed dat ze dat weer leren,ze moeten genoeg van hun geschiedenis weten.
Ga serieus om met het WOII forum. Dan houden we het forum voor alle leden interessant!

"Battle is an orgy of disorder" George S. Patton
Plaats reactie