Marine haalt dit jaar 95 mijnen uit Noordzee

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sniper snoop
Beste Signature 2010
Beste Signature 2010
Berichten: 1704
Lid geworden op: 23 jul 2006, 03:09
Locatie: Ieper - Belgie
Contacteer:

Marine haalt dit jaar 95 mijnen uit Noordzee

Bericht door sniper snoop »

De mijnendiensten van de Nederlandse en Belgische marine hebben dit jaar 95 zeemijnen en vliegtuigbommen in de Noordzee geruimd.
ANP. Sinds begin 2006 zijn 456 mijnen en bommen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog in de Noordzee geruimd. Een woordvoerder van de Koninklijke Marine heeft dit zaterdag gezegd.

De diensten hebben in 2006 en 2007 meer van de gevaarlijke explosieven boven water gehaald. De toename komt doordat Nederlandse vissers veel meer melding maken van gevonden mijnen.

Vliegtuigbom
Dat doen ze nadat drie opvarenden van een vissersboot uit Ouddorp in april 2005 omkwamen toen ze een Amerikaanse vliegtuigbom in de netten hadden. Het ding ontplofte op het dek van het schip.

Op het Nederlandse en Belgische deel van het continentaal plat liggen nog altijd duizenden bommen en mijnen uit beide oorlogen. Door sterke stroming en na stormen komt er altijd weer een aantal van onder het zand vandaan.

Bron: nu.nl
"Always remember both sides of the line"~~~~ Britse oudstrijder en oudste Brit ooit (tot hij overleed), Harry Patch (110 jaar) - Menenpoort Ieper, 21 juni 2008

Heb je Battlefield 1918 problemen? Klik hier en leg uit wat het probleem is!
Plaats reactie