P-47 Vliegtuigbom terug gevonden in Bekkevoort

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sniper snoop
Beste Signature 2010
Beste Signature 2010
Berichten: 1704
Lid geworden op: 23 jul 2006, 03:09
Locatie: Ieper - Belgie
Contacteer:

P-47 Vliegtuigbom terug gevonden in Bekkevoort

Bericht door sniper snoop »

In de Vlaams-Brabantse gemeente Bekkevoort hebben archeologen een grote vliegtuigbom blootgelegd in een akker. Dat heeft Belga vernomen van burgemeester Hans Vandenberg. De bom werd maandag al gevonden maar de ontmijningsdienst van het leger, DOVO, is woensdagnamiddag pas ter plaatse gekomen om het tuig onschadelijk te maken en te verwijderen.

De vliegtuigbom is afkomstig van een Amerikaans P47 Thunderbolt-toestel dat gedurende de Tweede Wereldoorlog boven Bekkevoort werd neergehaald, aldus de burgemeester. "Het toestel stortte neer in een veld op de Hermansheuvel en een lokale ploeg archeologen probeert al enkele jaren de identiteit van de piloot te achterhalen. Daarvoor voeren ze regelmatig opgravingen uit in het veld. Acht jaar geleden haalden ze al een eerste bom boven en twee dagen geleden vonden ze de tweede."

Omdat er geen ontploffingsgevaar was en de bom in een afgelegen akker ligt, kwam DOVO woensdag pas ter plaatse om het tuig te ontmantelen en te verwijderen. Daarvoor werd wel een veiligheidsperimeter van 500 meter ingesteld.

Bron: Het Belang van Limburg
"Always remember both sides of the line"~~~~ Britse oudstrijder en oudste Brit ooit (tot hij overleed), Harry Patch (110 jaar) - Menenpoort Ieper, 21 juni 2008

Heb je Battlefield 1918 problemen? Klik hier en leg uit wat het probleem is!
Plaats reactie