Wrak HMAS Sydney ook gevonden na Duitse wrak Kormoran

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sniper snoop
Beste Signature 2010
Beste Signature 2010
Berichten: 1704
Lid geworden op: 23 jul 2006, 03:09
Locatie: Ieper - Belgie
Contacteer:

Wrak HMAS Sydney ook gevonden na Duitse wrak Kormoran

Bericht door sniper snoop »

Voor de westkust van Australië zijn de wrakken van het Duitse oorlogsschip Kormoran en het Australische oorlogsschip HMAS Sydney gevonden. De Australische premier Kevin Rudd heeft dat maandag bekendgemaakt.

Er werd al decennialang naar de Sydney gezocht. Het blijkt nu dat de Sydney ongeveer achthonderd kilometer ten noorden van Perth ligt, op 2470 meter diepte. De romp van het schip is grotendeels intact, zei Rudd.

De Sydney werd op 19 november 1941 door de Kormoran beschoten gebracht. Het Duitse schip was vermomd als Nederlands koopvaardijschip, maar opende plots het vuur. Alle 645 opvarenden van het Australische schip verdronken. Hoewel de Kormoran tot zinken werd gebracht, overleefden de meeste opvarenden van dat schip de confrontatie wel. Van de 397 man aan boord kon 317 man veilig de wal bereiken. De Duitsers werden krijgsgevangen genomen. Uit hun verklaringen werd opgemaakt dat de Sydney in brand was gevlogen en richting Perth voer. Dat was het laatste wat van het schip vernomen werd.

Zondag maakte Rudd al bekend dat de Kormoron was gevonden, tijdens de zoektocht naar de Sydney. Het Duitse schip ligt op 23 kilometer afstand van de Sydney.

De schepen zijn gevonden door de Amerikaan David Mearns, die handelde in opdracht van de Australische overheid. Mearns heeft eerder ook het Britse oorlogsschip Hood en de Duitse Bismarck gevonden op de zeebodem.

Bron: Nieuws.nl
"Always remember both sides of the line"~~~~ Britse oudstrijder en oudste Brit ooit (tot hij overleed), Harry Patch (110 jaar) - Menenpoort Ieper, 21 juni 2008

Heb je Battlefield 1918 problemen? Klik hier en leg uit wat het probleem is!
Plaats reactie