Mogelijk bom uit WO II gevonden bij vliegveld

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sniper snoop
Beste Signature 2010
Beste Signature 2010
Berichten: 1704
Lid geworden op: 23 jul 2006, 03:09
Locatie: Ieper - Belgie
Contacteer:

Mogelijk bom uit WO II gevonden bij vliegveld

Bericht door sniper snoop »

Bij archeologische opgravingen bij Maastricht Aachen Airport is dinsdagochtend een mogelijk explosief uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De bom ligt in een weiland naast de landingsbaan, maar het vliegverkeer ondervindt geen hinder. Ook zijn er geen gebouwen ontruimd, omdat de vindplaats op redelijke grote afstand van de bebouwing is, zegt een woordvoerder van de politie.

Wat er precies is gevonden in het weiland aan de Horsterweg in Beek moet duidelijk worden als het Explosieven Opruimingscommando (EOC) ter plaatse is. De bomexperts zijn onderweg. Volgens de politie ziet het voorwerp er oud en verroest uit en ligt het deels onder de grond. "We houden er rekening mee dat het om een landmijn gaat, maar dat is nog niet zeker."

De archeologische werkzaamheden zijn voorlopig stilgelegd. Hoe lang het duurt voordat het explosief is verwijderd, is niet bekend. "Er is nu een status quo tot het EOC er is. Niemand mag bij de vindplaats in de buurt komen."

Bron: Nieuws.nl
"Always remember both sides of the line"~~~~ Britse oudstrijder en oudste Brit ooit (tot hij overleed), Harry Patch (110 jaar) - Menenpoort Ieper, 21 juni 2008

Heb je Battlefield 1918 problemen? Klik hier en leg uit wat het probleem is!
Plaats reactie