Documentatiecentrum gedenkt Duitse vluchtelingen

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sniper snoop
Beste Signature 2010
Beste Signature 2010
Berichten: 1704
Lid geworden op: 23 jul 2006, 03:09
Locatie: Ieper - Belgie
Contacteer:

Documentatiecentrum gedenkt Duitse vluchtelingen

Bericht door sniper snoop »

Duitsland geeft 29 miljoen euro uit aan de bouw van een documentatiecentrum over de vele Duitse vluchtelingen in Oost-Europa na de Tweede Wereldoorlog. Dat heeft een woordvoerder van bondskanselier Angela Merkel woensdag bekendgemaakt.

Het kabinet heeft plannen voor het omstreden centrum in Berlijn goedgekeurd, zei de woordvoerder. Er komt een permanente tentoonstelling over het lot van de miljoenen Duitsers die na de Tweede Wereldoorlog uit hun huizen in Oost-Europa werden verdreven. Daarnaast zal er informatie te vinden zijn over verdrijving van volkeren wereldwijd en door de hele geschiedenis.

De beslissing volgt op jaren van verhit debat. Het probleem is hoe het lijden van de miljoenen Duitsers te gedenken zonder de misdaden van de nazi's, die door Polen aan te vallen de oorlog begonnen, te bagatelliseren. Grenswijzigingen na het einde van de oorlog maakte dat miljoenen Duitsers geen dak meer boven hun hoofd hadden.

Soortgelijke projecten van de afgelopen jaren in Duitsland leidden tot boze reacties van Oost-Europese landen die leden onder de nazi-bezetting, zoals Polen en Tsjechië. Een miljoen Polen werd verjaagd van land dat na de oorlog werd toegewezen aan de Sovjetunie.

Bron: Nieuws.nl
"Always remember both sides of the line"~~~~ Britse oudstrijder en oudste Brit ooit (tot hij overleed), Harry Patch (110 jaar) - Menenpoort Ieper, 21 juni 2008

Heb je Battlefield 1918 problemen? Klik hier en leg uit wat het probleem is!
Plaats reactie